NAJBRŽI NA TESTIRANJU

Vettel na najbolji mogućin način započeo pripreme za sezonu

27.01.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Sebastian Vettel odvezao je najbrži krug tijekom posljednjeg dana Pirellijevog testiranja kišnih guma u Paul Richardu, no upozorava da nije siguran hoće li se u Melbourneu boriti za pobjedu...

Ovaj tjedan održano je na stazi Paul Richard testiranje koje bi trebalo pomoći Pirelliju pri razvoju kišnih guma uoči nove sezone. Kimi Raikkonen nije bio impresioniran novim proizvodom proizvođača guma, završivši zadnji u ponedjeljak, no Sebastian Vettel manje se žalio. Odvezao je Nijemac u utorak krug 1:06.750 te tako nadmašio Danila Kvjata u Red Bullu te Stoffela Vandoornea u McLarenu, postavivši najbrže vrijeme.

Iako ovi rezultati ne znače baš ništa, jer se vozilo u starim bolidima na kišnim gumama, u Ferrariju su svjesni važnosti predsezone i predsjednik Marchionne kaže da se njegova momčad mora već na prvoj utrci u Australiji boriti za pobjedu, inače ništa od naslova. No, Vettel se s time ne slaže.

'Naravno da želimo pobijediti, jer imamo veliku momčad i ambiciozni smo, ali znam da je razlika bila velika prošle godine. Testiranje je ključno i moramo ući na pravi način u sezonu, ali Australija je tek jedna utrka od njih 21. Ako pobijedimo tamo, to je odlično, ako ne, pokušat ćemo završiti što je bliže moguće najbržem i skupiti što više bodova. Sezona će biti duga,' kaže Sebastian koji svoj posao nastavlja 22. veljače kad započinje zimsko F1 testiranje u Barceloni.