MOTOGP SVIJET STREPI

De Angelis se probudio iz kome, ali stanje i dalje kritično

13.10.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje motociklista Alexa de Angelisa nešto je bolje tri dana nakon teške nesreće na MotoGP stazi Motegi, no iz bolnice poručuju da još uvijek nije izvan životne opasnosti...

Televizijska snimka teške nesreće na subotnjem treningu vozača iz San Marina nikad nije prikazana, no prema izvještajima sa staze pao je s motora pri velikoj brzini u zavoju broj 9, pritom se zabivši u zaštitnu ogradu.

De Angelisu su u prvi mah otkriveni mnogostruki lomovi rebara te natučenost pluća, no dodatni pregledi pokazali su i krvarenje unutar mozga pa je njegovo zdrastveno stanje proglašeno kritičnim i stavljen je u stanje inducirane kome kako bi mozgu dali priliku za oporavak.

Stanje 31-godišnjeg vozača, pobjednika četiri utrke Svjetskog prvenstva nadziru u bolnici Dokkyo u gradu Mibu 24 sata dnevno. Iz njegove momčadi Racing ART ipak stižu nešto bolje posljednje vijesti: tri dana nakon nesreće količina sedativa mu je smanjena, probudio se i u stanju je pričati, a za ljubitelje motociklizma imao je snage i pozirati s podignutim palcem.

Hematom na mozgu će se dalje nadzirati u sljedećih 48 sati, kao i situacija s plućima, na temelju čega će liječnički tim odrediti sljedeće korake. Dobre želje dolaze pak sa svih strana. Motociklistička obitelj čvrsto je uz svog iskusnog vozača, u najtežoj životnoj borbi dosad...