KAKAV PEH

Umjesto titulom prvaka, sezonu završio teškom nesrećom!

08.10.2015 u 17:50

Bionic
Reading

Belgijski vozač Laurens Vanthoor neće po dobrome pamtiti utrku u Misanu voženoj prošli vikend. Ne samo što nije uspio osigurati titulu prvaka sa svojim kolegom Frijnsom, već je ozlijeđen u teškoj nesreći i neće moći nastupiti na finalu sezone...

Mladi 24-godišnji belgijski vozač Audija bio je u odličnoj poziciji osigurati sa svojim timskim kolegom Robinom Frijnsom naslov prvaka u svjetskom prvenstvu GT automobila koje se posljednjih godina zove Blancpain.

No, na utrci u Misanu prošli vikend sve je završilo teškom nesrećom u kojoj je zaradio ozljede kuka i noge te neće moći nastupiti na finalnoj utrci sezone na domaćem terenu u Zandvoortu u subotu i nedjelju.

Frijns će dobiti novog timskog kolegu, Christophera Miesa s kojim će pokušati sačuvati preostalih osam bodova prednosti ispred posade Bentleyja.

Podsjetimo, u natjecanju Blancpain Sprint serije dva se vozača izmjenjuju tijekom utrke duge sat vremena. Sreća je to za Audi, jer da je Vanthoor bio jedini vozač u autu, titula prvaka bila bi već izgubljena, ovako ga samo mogu zamijeniti...