ZVIJEZDA JE ROĐENA

Nagrađen nakon što je potpuno zasjenio Schumija mlađeg!

08.10.2015 u 09:26

Bionic
Reading

Marvin Dienst iskoristio je medijski publicitet koji je zbog Micka Schumachera dobila njemačka Formula 4. Titulom prvaka osigurao je korak naprijed u svojoj karijeri i sljedeće sezone vozit će u europskoj Formuli 3...

Mladi 18-godišnji vozač trenutno je jedan od najvećih talenata u Njemačkoj, a nakon titule u Formuli BMW prije dvije godine, ove se okrunio novom u njemačkoj Formuli 4, natjecanju koje je dobilo mnogo publiciteta, jer se u njemu pojavio i sin sedmerostrukog F1 prvaka, Mick Schumacher.

No, Micka potpuno je zasjenio upravo Marvin koji je dominirao tijekom većeg dijela sezone i na kraju ostvario osam pobjeda i uzeo prvenstvo te najavio uspon prema Formuli 1.

Prvi važan korak dogodit će se već sljedeće sezone, kada Dienst prelazi u europsku Formulu 3, u kojoj je potpisao ugovor s ekipom ArtTech-NBE. Odlična je to odskočna daska za ulazak u jednu od dvije kategorije koje su praktički predvorje Formuli 1: GP2 serija i Formula Renault 3.5.

U svakom slučaju, za mladog Diensta sada znaju mnogi u Njemačkoj i neće mu biti problem naći sponzore u daljnjoj karijeri. Jedino još što treba da bi ušao među elitu jest svoj talent dokazati na stazi...