SPORNE IZJAVE

Usporedba koja je razljutila javnost F1: Nisam uvrijedio Schumija!

01.10.2015 u 09:16

Bionic
Reading

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene demantirao je medijske napise da je u svojim nedavnim izjavama uvrijedio karakter sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera koji se oporavlja od teške skijaške nesreće od prosinca 2013. godine

Podsjećamo, Arrivabene je za Corriere della Seru izjavio kako ga Vettel podsjeća na Schumachera na mnogo načina, ali osjeća da je karakterno mladi njemački vozač bolji od svojeg starijeg sunarodnjaka.

'Michael se otvarao samo malom krugu ljudi, Seb je otvoreniji, dečki ga smatraju jednim od njih', rekao je šef Ferrarija.

U današnje vrijeme, dok Schumacherov oporavak ide sporo, svaka izjava usmjerena protiv velikana Formule 1 dočekuje se u javnosti na nož. Čak iako nije bilo nikakve zle namjere... Postao je toga svjestan i Arrivabene.

'Stvorila se velika kontroverza iz ničega. S dužnim poštovanjem sam uvijek govorio da su Michael i Seb veliki sportaši, veliki vozači i naravno različiti', pričao je prvi čovjek propetog konjića za njemački RTL te dodao:

'Molim se za Michaela svaki dan, uvijek je u mojem srcu. Michael je veliki, veliki šampion, i čovjek, kao i Sebastian.'

Nastavlja...

'Ono što sam rekao je da su drugačiji kada ih susretnete. Michael je zatvoreniji, a Seb otvoreniji. To je sve. Bio sam vrlo iznenađen reakcijama koje su uslijedile. Obojica su moji veliki prijatelji i ako znate Michaela onda znate kako je sjajan dečko. Moji komentari ne mogu se protumačiti kao uvrede Michaela, upravo suprotno.'