POTEZ VIKENDA

Ovako se spasiti od pada s motora, dosad još nije viđeno!

28.06.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Finski motociklist Niklas Ajo postao je neočekivana zvijezda vikenda Svjetskog prvenstva u Assenu nakon što je nevjerojatnom spretnošću izbjegao pad motora u posljednjem zavoju...

Mladi 20-godišnji vozač možda nije jedan od najboljih u Moto3 klasi, ali nakon utrke u Assenu više se priča o njemu, nego o pobjedniku Oliveiri. Naime, u posljednjem zavoju Ajo je izgubio kontrolu i bio pred bolnim padom, ali onda uspio nekako zadržati ravnotežu motora sa strane, izbjeći zapreke i proći ciljem.

'Dobro sam. Problem je bio izbjeći zaštitnu ogradu, ali uspio sam. Žao mi je što se ovo dogodilo, jer osvojiti osmo mjesto bio bi najbolji rezultat sezone. Moram tako voziti i na sljedećoj utrci, samo bez ovoga u zadnjem zavoju,' rekao je Finac nakon utrke koji je na kraju ciljem prošao na 17. mjestu i ostao bez bodova, ali njegovo briljantno spašavanje nije ostalo nezapaženo.

Ajo se nalazi na 18. mjestu u ukupnom poretku, no ovakav potez mogao bi privući i sponzore te mu omogućiti proboj u krug najboljih u budućnosti.