NE PITA SE ZA CIJENU

Na Schumijevo liječenje potrošeno bogatstvo, a napredak se vidi

26.05.2015 u 16:22

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher već se 17 mjeseci oporavlja od teške nesreće na skijanju u prosincu 2013. Prije nekoliko dana o njegovom zdravstvenom stanju progovorila je menadžerica Sabine Kehm, a sada su neki mediji objavili koliko je novca dosad potrošeno na njegov oporavak

Sedmerostruki prvak Formule 1 stradao je tijekom skijanja u Francuskoj. Pri padu je glavom udario u kamen, zadobio teške ozljede glave i dugo je bilo upitno u kakvom je Schumacher uopće stanju. Naime obitelj je dugo, u želji da mu se ne remeti prijeko potrebni mir, tajila što se događa s Michaelom.

Ipak, oglasila se menadžerica Sabine Kehm te je u svojoj izjavi dala razloga za optimizam svim obožavateljima njemačkog vozača.

'Drago nam je što možemo objaviti da je njegovo zdravstveno stanje sve bolje kada se u obzir uzme ozbiljnost ozljeda koje je imao. No ova borba će potrajati, a mi smo sretni što imamo priliku pobijediti u toj borbi.'

Ovih dana u javnosti se pojavio i podatak da se o Schumacherovom zdravlju brine 15 medicinskih stručnjaka te da njegovo liječenje košta otprilike 140.000 eura tjedno. Prema istom izvoru, a riječ je o The Expressu, dosad je na liječenje potrošeno gotovo 14 milijuna eura.

Početkom ožujka objavljeno je kako je upravljanje Schumacherovom imovinom na sebe preuzela njegova supruga Corinna, a bogatstvo je tada procijenjeno na 700 milijuna eura. Međutim, unatoč velikom bogatstvu, supruga je odlučila prodati luksuzno imanje za odmor u mjestu Trysil (sjeverno od Osla) u Norveškoj vrijedno 2,8 milijuna eura, a koje su posjedovali 20-ak godina (ima privatne toplice, teretanu, dvoranu, bazene za masažu...). Svakako treba reći da je Corinna Schumacher ranije prodala i njihov privatni avion za 34,4 milijuna eura.