MARK WEBBER:

'Nesreća Schumachera zapravo je nokautirala i Vettela!'

06.05.2015 u 09:55

Bionic
Reading

Bivši vozač Red Bulla Mark Webber vjeruje da je razlog krize Sebastiana Vettela u prethodnoj sezoni bila i nesreća Michaela Schumachera koja ga je uzdrmala, jer je bio jako blizak sedmerostrukom F1 prvaku

Podsjetimo, Schumacher i Vettel dominirali su svijetom Formule 1 u posljednja dva desetljeća i jedini su njemački osvajači titule F1 prvaka. Također su zajedno nastupali kao momčad na 'utrci prvaka' u prosincu svake godine i bili su godinama nepobjedivi na ovoj završnoj automobilističkoj svečanosti.

Mark Webber smatra da je nesreća koja se zatim dogodila Schumacheru na skijanju utjecala na Vettelove nastupe, koji su bili vrlo slabi u 2014. godini.

'Vjerojatno će s godinama otkriti što mu se događalo. Ovako izvana čini mi se da ga je Schumacherova nesreća zbilja nokautirala, jer su bili jako bliski,' kaže Australac koji trenutno nastupa za Porsche u utrkama izdržljivosti WEC prvenstva.

'Vettel je također dobio i dijete pa mu odjednom brzina krugova nije bila najvažnija stvar. Kad se mentalno opustiš, gotovo je,' zaključio je Webber koji smatra da se odnos javnosti prema Vettelu otkad je u Ferrariju promijenio:

'Morat će mnogo učiti. Imao je nevjerojatne uspjehe rano u karijeri, što se nije svima sviđalo i htjeli su nekog drugog kao pobjednika. Sad se sve okrenulo i publika ga želi opet na vrhu. Tako je to u sportu, stvari se mijenjaju.'