BIT ĆE VESELO

'Zeleni pakao' opet sije paniku: Vozači sa strahom dolaze na stazu!

30.04.2015 u 17:30

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena ove će se sezone na Nürburgring Nordschleife 25 kilometara dugoj stazi voziti utrka jednog jakog automobilističkog natjecanja, no vozač WTCC-a James Thompson nerado dolazi na nju...

Nürburgring Nordschleife je definitivno najopasnija staza koja postoji danas u svijetu automobilizma. Ne samo zbog suludih 25 kilometara dužine, već i asfalta dvojbene kvalitete te čitavog niza opasnih mjesta koja mogu dovesti vozača u nevolju.

Jackie Stewart davno ju je nazvao 'zeleni pakao', a nakon nesreće Nikija Laude 1976. godine više nije u kalendaru Formule 1. Osim tradicionalne utrke '24 sata Nürburgringa', ovdje se prethodnih godina nisu vozile utrke ozbiljnih automobilističkih serija, no ove sezone to će se promijeniti. Prestižno Svjetsko prvenstvo turističkih automobila znano pod nazivom WTCC dolazi u vozački pakao 15. i 16. svibnja, a među vozačima i legendarni reli šampion Sebastien Loeb.

No, nakon nedavne teške nesreće i pogibije jednog gledatelja, nikome se pretjerano ne kruži Nordschleifeom.

'To je trkaća staza, ali mislim da ne odgovara našim automobilima. Nisu oni dizajnirani da se utrkuju na Nordschleifeu. Ako se dogodi nesreća, neće biti nimalo zabavno,' upozorava vozač Lade James Thompson i dodaje:

'Rekao bih da je ovo utrka kojoj se najmanje radujem u kalendaru. Mora da sam ostario.'

Zanimljivo, s obzirom da će krug u njihovim automobilima biti sigurno vremenski znatno duži od 10 minuta, organizator je najavio da će se na utrci voziti ukupno dva ili tri kruga.