NAJBOLJI NOVAK

Schumacher mlađi impresivan u prvoj utrci života

26.04.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Mick Schumacher velikim je probojem osvojio deveto mjesto na prvoj utrci sezone Formule 4 vožene u Oscherslebenu te je bio najbolje plasirani novak u cilju..

Sin velikog Michaela mora se nositi s ogromnim pritiskom, s obzirom da ga njemački mediji prate u stopu i silom u njemu žele imati novog šampiona. Također ne treba zaboraviti ni ružne stvari koje su se događale u životu 16-godišnjaka u posljednjih godinu i pol.

No, Mick je dobro otvorio svoju automobilističku karijeru. U prvoj utrci bolida u životu startao je u subotu s 19. mjesta i probio se na deveto, pokazavši instinkt pravog vozača. Bio je najbolji plasirani novak od svih koji su nastupili u Oscherslebenu te si također osigurao drugo mjesto na startu nedjeljene utrke, u kojoj su desetorica vodećih startali obrnutim redoslijedom. Ipak, nije obavio dobar posao u uvodnim krugovima u kojima je pao na 20. mjesto, da bi na kraju završio kao 12.

Očekivano, ovaj je nastup odjeknuo u automobilističkom svijetu, a posebno u njemačkim krugovima, no obitelj ga želi zaštititi pa još uvijek ne daje službene izjave. Preko glasnogovornice Sabine Kehm poručuju da je prerano za velika očekivanja...