FANOVI ODUŠEVLJENI

Je li Rossi svjestan da ga tek sada čeka okršaj stoljeća!?

21.04.2015 u 14:52

Bionic
Reading

Nakon što je MotoGP utrka u Argentini završila žestokim dvobojem i padom Marca Marqeuza te pobjedom Valentina Rossija, ljubitelji sporta spremni su za okršaj između stare i nove škole motociklizma kakav još nismo vidjeli…

Prošla motociklistička sezona bila je izuzetno dosadna, u kojoj se Marquez s lakoćom okitio naslovom prvaka. No u 2015. godini imamo nešto sasvim drukčije. Prve tri utrke sezone pokazale su da se Yamaha i Ducati mogu ravnopravno nositi Hondom, a probudio se čovjek kojeg mnogi smatraju najboljim vozačem svih vremena, deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi.

Rossi s dvije pobjede vodi u ukupnom poretku, a u Argentini ove nedjelje bacio je rukavicu u licu 22-godišnjem Marquezu koji je nasjeo na trik velikana i pao s motora u predzadnjem krugu.

Bio je to žestoki duel stare i nove škole motociklizma u kojem je Marquez pokazao da ne preže ni pred čim kako bi došao do pobjede, ali i da Rossi ima rješenja za sve prljave trikove, koje je i sam ponekad znao koristiti u prošlosti (Jerez 2005.).



U svakom slučaju, španjolska Marca uvjeren je da trenutna dominacija talijanskih vozača u ukupnom poretku MotoGP prvenstva (Rossi vodi ispred Doviziosa i Iannonena) neće dugo trajati, a da će se okršaj 35-godišnjeg Valentina s aktualnim prvakom pretvoriti u 'dvoboj stoljeća'.

'Rossi je proživljavao duele s Biaggijem, Gibernauom, Melandrijem, Haydenom, Pedrosom, Stonerom i Lorenzom, ali Marquez je još veći izazov. Marc se borio s Espargarom, Bradlom, Pedrosom i Lorenzom, no Rossi je druga priča. Ona koju svi priželjkujemo,' zaključuje španjolski dnevnik.

Za dva tjedna u španjolskom Jerezu, na stazi na kojoj su obojica prethodnih godina imali kontroverzne pobjede, slijedi novi okršaj.