TALENT NAD TALENTIMA

Čudo od vozača: Ima 15 godina, a već ga se boje i oni najveći!

30.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Iako je osvojio tek sedmo mjesto na debitantskoj utrci u Losailu, francuski vozač Fabio Quartararo apsolutno je motociklističko otkriće vikenda i definitivno osoba koja bi mogla obilježiti budućnost ovog sporta ako ostane zdrav…

Vozačima mlađima od 16 godina nije bilo dopušteno voziti utrke Svjetskog motociklističkog prvenstva, sve do ove sezone i Fabija Quartarara, zbog kojeg je pomaknuta granica. Razlog? Fenomenalno je brz, čudo od vozača. Upravo je nevjerojatno da netko te dobi tako dobro vlada motorom.

U svojem debitantskom nastupu u Moto3 klasi u Kataru ove nedjelje Quartararo je pokazao sav svoj talent. Izvodio je agresivna pretjecanja o kakvima drugi mogu samo sanjati te u posljednji krug ušao kao vodeći u velikoj grupi od 15 vozača. Naguravanje s drugim vozačima u zadnjem krugu nije mu išlo u prilog, kao ni maksimalna brzina motora momčadi Estrella Galicia koja je zaostajala za rivalima pa je pao do sedmog mjesta. No, svijet motociklizma svejedno je ostao zapanjen njegovim vozačkim sposobnostima.

Fabio je Francuz koji vozi motore male kubikaže, vjerovali ili ne, od svoje četvrte godine. Sa sedam godina preselio se u Španjolsku gdje se do danas uspješno razvijao. U osam sezona ima pet titula. Zovu ga 'El Diablo' (vrag).

Ako ostane zdrav, nastavit će pomicati granice. Poput Valentina Rossija devedesetih i Marca Marqueza nedavno. Samo još mlađi…