POSLJEDICE NESREĆE

Alonso se vratio na stazu: Nisam u formi!

27.03.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Fernando Alonso priznaje da fizički nije potpuno spreman za utrkivanje nakon mjesec dana odmaranja od ozljede, no zadovoljan je napretkom koji pokazuje McLaren…

Španjolski dvostruki F1 prvak doživio je nesreću tijekom zimskog testiranja u Barceloni zbog koje je na nagovor liječnika odlučio propustiti prvu utrku u Melbourneu.

Mnogo se govorilo o uzrocima i posljedicama ove nesreće, a u četvrtak je Fernando udario kontra službene verzije McLarena i rekao kako nije ništa kriv niti je vjetar imao utjecaja, već je volan blokirao. Također je demantirao priče o nesvijesti nakon nesreće te mentalnom povratku u djetinjstvo nakon udarca glavom.

U petak se Alonso konačno mogao vratiti onome u čemu je dobar i na oba slobodna treninga bio je brži od Buttona, a McLaren se spustio na oko 2.7 sekundi zaostatka za Mercedesima, što je puno bolje nego u Australiji.

'Bolid je napravio velik korak naprijed. U Australiji smo bili 4.6 sekundi iza Mercedesa prvi dan, a sad smo oko tri sekunde. Motor se puno poboljšao, posebno kad je u pitanju pouzdanost. Prije nismo mogli odvesti šest krugova u nizu, sada odrađujemo normalan posao u petak,' izjavio je Fernando Alonso nakon treninga pa priznao:

'Nisam u savršenom stanju. Nakon mjesec dana bez ulaska u bolid izgubiš fizičku pripremljenost. Dva sam tjedna sjedio na kauču i sada sam na oko 80% mogućnosti. Bit ću sigurno bolje u Kini i Bahreinu.'

Unatoč poboljšanjima, McLaren Honda i dalje je među najsporijima na stazi.

'Nemamo jasan cilj, samo biti što bolji. Nemamo moć boriti se za dobru startnu poziciju. Svaki krug koji odradimo je test za nas, a sutra nas čeka novi dan učenja,' zaključio je 33-godišnjak koji će i ove sezone propustiti borbu za naslov prvaka, iako je po mnogima najbolji vozač današnjice.


VN Australije, rezultati:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:31:54.067
2. Nico Rosberg (Nje/Mercedes) +1.360
3. Sebastian Vettel (Nje/Ferrari) 34.523
4. Felipe Massa (BRA/Williams) 38.196
5. Felipe Nasr (BRA/Sauber) 1:35.149
6. Daniel Ricciardo (AUS/Red Bull) 1 krug
7. Nico Huelkenberg (Nje/Force India) 1 krug
8. Marcus Ericsson (Šve/Sauber) 1 krug
9. Carlos Sainz Jr. (Špa/Toro Rosso) 1 krug
10. Sergio Pérez (Meks/Force India) 1 krug

Ukupni poredak vozača:

1. Lewis Hamilton 25
2. Nico Rosberg 18
3. Sebastian Vettel 15
4. Felipe Massa 12
5. Felipe Nasr 10

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 43
2. Ferrari 15
3. Sauber 14
4. Williams 12
5. Red Bull 8

Sve sažetke Formule 1 pogledajte ovdje