KONAČNO OTKRIVENO

McLaren nije govorio istinu o Alonsovoj nesreći!

24.03.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Iako su iz McLarena punih mjesec dana tvrdili kako uzrok nesreće Fernanda Alonsa nije bio tehnički kvar na bolidu, uoči utrke u Maleziji priznali su kako ipak nešto nije bilo u redu s upravljačkim mehanizmom…

Španjolski dvostruki F1 prvak pretrpio je težak udarac u glavu i završio u nesvijesti nakon nesreće tijekom posljednje runde zimskog testiranja u Barceloni. Ovaj će se vikend konačno vratiti na stazu, a čini se da mu se vraća i pamćenje pa bismo uskoro mogli saznati dio istine o misterioznoj nesreći koja svjedocima nije djelovala opasno, a imala je teške posljedice.

Mnogo je bilo glasina o tome što se zapravo dogodilo. Govorilo se o padu u nesvijest 33-godišnjeg vozača za vrijeme vožnje, kao i o električnom udaru, što su iz momčadi demantirali, uz tvrdnje da nije bilo nikakvog kvara na bolidu te da je nesreća plod naleta vjetra ili vozačkog pada koncentracije.

Ipak, sada kad se Alonsu vratilo pamćenje, iz McLarena počinju mijenjati priču. Naime, Fernando je otkrio ekipi da je zakazao upravljački mehanizam prije samo udarca u zid te da nije mogao normalno kontrolirati bolid.

'Iako nije bilo nikakvih dokaza na telemetrijskim podacima da nešto nije bilo u redu s bolidom niti su se pojavile anomalije tijekom rekonstrukcija i laboratorijskih testiranja, Fernando se prisjetio kako je bilo teško okretati volan prije nesreće,' stoji u priopćenju ekipe iz Wokinga koja namjerava ugraditi dodatni senzor na bolid kako bi u budućnosti dobivao adekvatne podatke o sličnim incidentima.

U svakom slučaju, McLarenova istina o Alonsovoj nesreći koju je tako čvrsto branio na kraju se pokazala lažnom. A još je tu mnogo nepoznanica…


VN Australije, rezultati:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:31:54.067
2. Nico Rosberg (Nje/Mercedes) +1.360
3. Sebastian Vettel (Nje/Ferrari) 34.523
4. Felipe Massa (BRA/Williams) 38.196
5. Felipe Nasr (BRA/Sauber) 1:35.149
6. Daniel Ricciardo (AUS/Red Bull) 1 krug
7. Nico Huelkenberg (Nje/Force India) 1 krug
8. Marcus Ericsson (Šve/Sauber) 1 krug
9. Carlos Sainz Jr. (Špa/Toro Rosso) 1 krug
10. Sergio Pérez (Meks/Force India) 1 krug

Ukupni poredak vozača:

1. Lewis Hamilton 25
2. Nico Rosberg 18
3. Sebastian Vettel 15
4. Felipe Massa 12
5. Felipe Nasr 10

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 43
2. Ferrari 15
3. Sauber 14
4. Williams 12
5. Red Bull 8

Sve sažetke Formule 1 pogledajte ovdje