VN AUSTRALIJE U OPASNOSTI

Na pomolu kaos u F1; momčadi u strahu zaprijetile bojkotom!

05.03.2015 u 18:18

Bionic
Reading

Bliži se početak prvenstva Formule 1, a pojavile su se informacije kako bi pojedine momčadi mogle bojkotirati prvu utrku VN Australije (15. ožujka)

Prema pisanju Sport Bilda momčadi i vozači zaprijetili su bojkotom na otvaranju u Melbourneu ako se potpuno ne razjasni misteriozna nesreća na testiranju u Barceloni u kojoj je stradao Fernando Alonso.

Iz McLaren Honde objavili su kako je španjolski vozač bio neozlijeđen, ali ostalo je nejasno zašto je proveo četiri dana u bolnici i zašto ta momčad nije javno objavila podatke o brzini i G-silama.

Njemački časopis piše da se u momčadi uvukao strah i da bi zbog sigurnosti mogle odustati od VN Australije, jer se boje 'strujnog udara' kontroverzne hibridne tehnologije.

'Kada se određeni zrakoplov sruši, ako tada postoji i najmanji rizik da je to bila greška sustava, letjelice toga tipa više se ne puštaju u promet. Formula 1 je do sada imala sreće i za sada se to nije događalo', izjavio je za Sport Bild neimenovani šef jedne F1 momčadi koji je dodao:

'Da se to dogodilo kod mojih vozača, ja bih pozvao sve momčadi da prouče situaciju kako bi bili sigurni. Honda mora dati odgovore FIA-i.'

Oglasio se i Giancarlo Minardi, bivši vlasnik i menadžer u Formuli 1.

'Ova tišina ne pomaže. U proteklim godinama FIA je postavila određene standarde o sigurnosti i ima mogućnosti i sredstva provjeriti svaku situaciju. Bilo bi poželjno da se ova stvar razriješi do prve utrke.'

Talijan je na pitanje o mogućem strujnom udaru odgovorio:

'Još nemamo dokaza da se takvo što uistinu dogodilo pa ne mogu komentirati. Nisam radio s ovakvim pogonskim jedinicama, ali mi je rečeno da imaju tri ili četiri sigurnosna sustava u slučaju kvara.'