UDARAC ZA MCLAREN

Alonsove muke idu dalje: Otkazao prvu utrku sezone!

03.03.2015 u 13:30

Bionic
Reading

McLaren Honda na svojoj je službenoj stranici potvrdila kako je Fernando Alonso nakon savjeta liječnika odlučio propustiti prvu utrku sezone, a umjesto njega vozit će Kevin Magnussen...

Španjolski 33-godišnji vozač doživio je pod nerazjašnjenim okolnostima ozbiljnu nesreću tijekom zimskog testiranja u Barceloni. Dvaput je udario u betonski zid i završio u nesvijesti te tri dana proveo u bolnici.

Iako iz McLarena uvjeravaju da je s Alonsom sve u redu te da svi medicinski pregledi pokazuju da nema posljedica, iz momčadi su potvrdili kako ipak neće voziti na uvodnoj utrci u Australiji.

'Kako bi se smanjio rizik o ponovnog udarca koji bi mogao imati teže posljedice, doktori su mu savjetovali da ne nastupi na Velikoj nagradi Australije. Zamijenit će ga test vozač Kevin Magnussen,' piše u priopćenju McLarena.

Momčad iz Wokinga uvjerena je da će se Španjolac oporaviti do druge utrke potkraj ožujka u Maleziji te kaže da je već počeo s fizičkim pripremama za taj F1 vikend, uz blagoslov liječnika.

U svakom slučaju, težak udarac za McLaren, ali i za Formulu 1. Svi ljubitelji elitnog automobilističkog natjecanja nadaju se da će se Španjolac što prije oporaviti, a okolnosti pod kojima se dogodila ova na prvi pogled blaga nesreća, ali s teškim posljedicama još će dugo biti predmet rasprava...