PORUKA IZ MCLARENA

Alonso bio u nesvijesti, ne zna se kad će se vratiti!

26.02.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Ron Dennis priznaje da nije siguran nastup Fernanda Alonsa na Velikoj nagradi Australije te da je do ozljede došlo jer zaštita glave nije prilagođena bočnim, nego frontalnim i stražnjim udarima…

Alonsova misteriozna nesreća i dalje je glavna tema u Formuli 1. Španjolac je zaradio ozbiljan potres mozga iako nije pretrpio jak udarac u zid prilikom izlijetanja. Tri je noći proveo u bolnici, a u srijedu je konačno pušten kući u Oviedo na daljnji odmor.

Na posljednjoj rundi testiranja u Barceloni zamjenjuje ga Kevin Magnussen, a iako svi očekuju dvostrukog prvaka na startu nove F1 sezone za dva tjedna u Melbourneu, iz momčadi potvrđuju da to nije sigurno.

'Doktori kažu da se njegovi izgledi za utrkivanje ne mogu odrediti. Ali ovo je normalan proces oporavka, pogotovo što nije došlo do oštećenja na strukturi mozga. Potpuno je lucidan, priča i želi voziti, ali doktor je rekao da ako želimo biti sigurni da će biti spreman za Australiju, najbolje da se odmara. Nećemo ići kontra savjeta doktora. Ne vidim razlog da se ne utrkuje, ali nisam doktor,' izjavio je McLarenov šef Ron Dennis te objasnio zašto je tako dugo bio u bolnici:

'Zato što je postojalo određeno razdoblje nesvijesti. Bilo je to relativno kratko. Zaštita glave je primarno dizajnirana za frontalne i stražnje udarce, a ne bočne. Kako to biva s potencijalnim ozljedama glave, dali su mu sedative. Pretrage nisu pokazale nikakva oštećenja. Nije niti krvario niti ima natekline.'