POD NOVIM IMENOM

Otpisana F1 momčad ustala iz mrtvih i najavila povratak!

25.02.2015 u 17:34

Bionic
Reading

Iako je većina otpisala Marussiju, momčad najavljuje nastup na prvoj utrci sezone u Melbourneu pod imenom Manor GP, a s Willom Stevensom za volanom…

Nakon kobne nesreće Julesa Bianchija Marussia se počela financijski raspadati i nije nastupila na posljednje tri utrke sezone, da bi zatim završila u stečaju. Oprema ekipe trebala je biti nuđena na aukciji preko Interneta, no zatim je došlo do preokreta.

Marussia je ipak pronašla investitore i poželjela se vratiti u elitno automobilističko natjecanje sa starim F1 bolidom iz 2014. godine. Za to im je trebalo odobrenje drugih ekipa koje nisu dobili. Nije ih ni to čini se dotuklo, već sada na brzinu kreiraju novi bolid s kojim najavljuju nastup u Melbourneu za dva tjedna.

Marussia je promijenila ime u Manor, a ove srijede potvrđen je Will Stevens kao vozač ekipe. Riječ je o 23-godišnjem britanskom vozaču koji ima jedan F1 nastup, za Caterham na kraju prošle sezone.

Ipak, još uvijek mnogo sumnje okružuje ovaj projekt i nitko nije siguran hoće li F1 dobiti svoju desetu momčad u novoj sezoni ili ne. No, ako se ipak bolid Manora pojavi u Melbourneu, skeptici se biti utišani…