SLAB NASLJEDNIK

Katastrofa Senne u posljednjem krugu utrke!

23.11.2014 u 12:40

Bionic
Reading

U malezijskoj Putrajayi održana je druga utrka novostvorenog prvenstva električnih bolida. Na njoj je slavio Sam Bird, a jedan od tragičara bio je Bruno Senna...

Sezona uličnih utrka Formule E se nastavlja i zabavljat će nas tijekom zimske stanke u elitnom automobilističkom natjecanju, Formuli 1. Druga stanica utrka električnih automobila bila je Putrajaya, u kojoj se još jednom pokazalo da pobjeđuje onaj koji najbolje vlada energijom koja pokreće njegov bolid.

Bio je to ovaj put Britanac Sam Bird koji je slavio ispred Lucasa di Grassija te Sebastiana Buemija.

Bivših F1 vozača pregršt je u ovom natjecanju, neki od njih se nadaju da bi im Formula E mogla oživjeti karijeru. Među njima je i Nelsinho Piquet, no njega je ovaj put u zid zakucao veteran Jarno Trulli i tako mu upropastio utrku.

Drugi brazilski tragičar bio je Bruno Senna. Nećak slavnog Ayrtona sada ima 31 godinu i nakon tri prilično neuspješne sezone u Formuli 1, čini se da su mu vrata elitnog cirkusa trajno zatvorena. U Maleziji je ovaj vikend mogao malo popraviti svoju reputaciju, držao je četvrto mjesto na ljestvici i priliku probiti se na postolje, ali je napravio pogrešku i zakucao se u ogradu.

Ayrtonu je teško biti nasljednik. Bruno nažalost nije ni blizu očekivanja javnosti...