SPLET OKOLNOSTI

Blažičko iskreno o teškoj nesreći F1 vozača i šokantnoj snimci!

09.10.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Tešku nesreću francuskog vozača Formule 1 Julesa Bianchija koji je tijekom nedjeljne utrke formule 1 za VN Japana zadobio ozljede glave, za tportal je komentirao i Ivica Blažičko koji dugi niz godina prati sve što se događa u svijetu Formule 1

Utrku u Suzuki Blažičko je, kao i sve utrke ove sezone, uživo komentirao za MaxGP kanal (MAXtv, MAX Auto Moto paket), ali tijekom prijenosa spornu situaciju – kada se Bianchi zabio u traktor-dizalicu koji je odvozio bolid Adriana Sutila – nije vidio.

Ubrzo nakon utrke, Blažičko je vidio spornu snimku na stazi mokroj od kiše, a o nesreći i šokantnom raspletu za tportal je kazao:

'To je bio nevjerojatan splet okolnosti. Za usporedbu, to je kao da munja dvaput udari na isto mjesto. Iskreno, ne mislim da je kriva FIA ili da je isključivi krivac direktor utrke. Nije krivac ni glavni sudac Charlie Whiting… Ovo je sve nevjerojatan splet okolnosti', kazao je vidno potreseni Blažičko.


'Na mjestu gdje je izletio Adrian Sutil postoji širok otvor za evakuaciju i to je razlog zašto u trenucima kada je traktor odvozio Sutilov bolid nije bilo safety cara na stazi. U tom trenutku s dvije žute zastave svim vozačima je bilo signalizirano te je tako i Bianchi 100 posto bio obaviješten. Je li baš u tom trenutku Bianchi stisnuo kočnicu, nije poznato. Međutim, po onome što sam vidio na video snimci jednog gledatelja vidi se kako je velikom brzinom naletio na dizalicu, a vjerojatno je razlog takvoj brzini lokva koja se stvorila zbog kiše. Zaista splet tragičnih okolnosti…', tumači Blažičko.

Zanimljivo je bilo čuti njegovo mišljenje i o zatvorenim kokpitima F1, koje neki predlažu.

'Osobno nisam za to, iako se o tome sve više piše u zadnje vrijeme. U normalnim uvjetima ne postoji mogućnost da bolid podleti pod nešto kao što je bio slučaj s nesretnim Bianchijem. Ovako se dogodio splet tragičnih okolnosti i teška ozljeda. Kakve će to posljedice ostaviti na 25-godišnjeg vozača, teško je reći. Sada je najvažnije da se oporavi', završio je Blažičko.