RALLY

Kutina u petak postaje hrvatski Monte Carlo

10.09.2014 u 23:23

Bionic
Reading

Središte Kutine u petak 12. rujna barem će na jednu večer postati hrvatski Monte Carlo. Njime će juriti rally automobili, po uzoru na Grand Prix formule 1 i WRC utrke koje se voze u Monacu. Ukupno 28 prijava stiglo je na adresu organizatora AK Delta Sport iz Zagreba. Velika borba vodit će se za sam vrh pobjedničkog postolja, jer ukupno 6 posada sa svojim automobilima izravno će krojiti ukupni poredak.

Vodeći u Prvenstvu Hrvatske Juraj Šebalj nastupit će sa startnim brojem 1. Odmah za njim na kutinski će asfalt krenuti Mađari Kristian Hideg, Antal Kovacs i Janosz Szilagyi. Sva četvorica, baš poput Danijela Šaškina nastupit će u Mitsubishi Lancerima, dok krug favorita za osvajanje prvog mjesta zaokružuje Nikola Dobrila u Peugeotu 207 S2000. Planove spomenute šestorke mogli bi poremetiti i Viliam Prodan, Nenad Lončarić, te mađarski vozač Szabolcsz Varkonyi. Neizvjesne borbe očekuju se i u klasama, tako da će publika tijekom dva dana moći uživati u majstorijama vozača.

"Koristim ovim putem priliku da pozovem publiku da u petak dođe na brzinske ispite Kutina 1 i 2. Prije toga u 17 sati održat ćemo ceremonijalni start, prvi brzinski ispit počet će u 19 sati i 14 minuta, a vozit će se oko samog glavnog gradskog trga. U subotu počinjemo brzinskim ispitom Gojlo oko Kutine, a nakon toga vozit će se dugački brzinac Popovača od čak 15 kilometara. Svi vozači će poslije toga posjetiti Voloderske jeseni tijekom pauze od sat vremena. Vozit će se ukupno dva takva kruga u subotu i natjecanje završava u 19 sati ciljnom rampom na glavnom trgu u središtu Kutine" – rekao je direktor utrke Željko Štefanić.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu tajnik Hrvatskog auto i karting saveza Zrinko Gregurek pohvalio je AK Delta Sport kao mladi klub, koji je posebno aktivan u disciplini A03 – rallyu. Dodao je da održavanje utrke na gradskim ulicama iziskuje posebne napore organizatora, jer se naglasak mora staviti na sigurnost, u prvom redu gledatelja i sudaca uz stazu, ali i samih natjecatelja.

"Za to nam je potrebno osigurati velik broj redara kako bi sve u centru grada proteklo u najboljem redu. Takvi brzinci su uobičajeni na svakom ozbiljnijem rallyu, tzv. superspecial ispiti, jer privlače publiku. Kružni brzinac, nekoliko prolazaka automobila na jednom mjestu, publika će sigurno imati što vidjeti" – zaključio je Željko Štefanić.

Dogradonačelnik Kutine, koja je ujedno i suorganizator 1. relija Moslavina, Damir Petravić istaknuo je zadovoljstvo dolaskom jedne manifestacije ovakvog tipa, koja će pomoći gradu Kutini, ali i susjednoj Popovači, te Velikoj Ludini u promociji turističkih potencijala. 

Više o Rally Moslavina saznajte na službenim stranicama.