SLIJEDI PREOKRET?

Xavi zbog Rakitića ipak odlazi iz Barcelone?

22.08.2014 u 09:21

Bionic
Reading

Legendarni veznjak Xavi Hernandez mogao bi napustiti katalonski klub ako ga Luis Enrique trajno smjesti na klupu, tvrde španjolski mediji...

Španjolski 34-godišnji kreativac trebao je ovog ljeta preseliti u New York City, no odlučio je ostati u Barceloni i boriti se za svoju poziciju. U klubu su time bili zadovoljni, ali mu je trener Luis Enrique iskreno rekao da ne očekuje mjesto u prvoj momčadi.

Iako je u nekim prijateljskim utakmicama uoči sezone Xavi odigrao dobro, protiv Leona u ponedjeljak ga je trener smjestio na klupu, dok je naš Ivan Rakitić igrao od prve minute, uz nekoliko sjajnih poteza na terenu. Španjolski mediji uvjereni su da će tako biti i na početku nove sezone Primere te da se Xavi neće naigrati.

'Neću se ljutiti ako ne budem igrao,' izjavio je nedavno Xavi, no tamošnji mediji uvjereni su da to neće biti slučaj te da će otići čim shvati da se više ne može izboriti za mjesto u prvoj ekipi. Pokraj mlađeg i gladnijeg slave Ivana Rakitića bit će mu jako teško, što bi ga moglo dovesti do toga da promijeni svoju odluku i ipak ode u Sjedinjene Američke Države, gdje liga počinje tek u siječnju.

Drugi faktor koji ne ide na ruku Xaviju je odluka Fife da zabrani u sljedeća dva prijelazna roka kupovanje igrača Barceloni, zbog nepravilnosti pri registraciji juniora. To će vjerojatno dovesti do još jedne zvučne kupovine do kraja rujna u veznoj liniji, a tada bi Xavi imao još manju šansu zablistati, a njegovom vremenu u Barceloni polako bi došao kraj...