NOVI SUKOB NA POMOLU

Hamilton odbio naredbu momčadi i imao je pravo!

27.07.2014 u 17:57

  • +6

Formula 1, Velika nagrada Mađarske

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Laszlo Balogh

Bionic
Reading

Momčad Mercedesa naredila je Lewisu Hamiltonu da sredinom utrke propusti Nicu Rosberga ispred sebe. On to nije napravio i samo zato je završio ispred Nijemca…

Britanski 29-godišnji vozač odradio je još jednu sjajnu utrku u kojoj je spasio bodove nakon očajnih kvalifikacija. Ovaj je put Hamilton startao zadnji i na kraju se probio do mjesta na pobjedničkom postolju.

U utrci u kojoj se istaknuo fantastičnim pretjecanjem Vergnea u brzom četvrtom zavoju, pokušao je vozač Mercedesa doći do cilja bez promjene guma u zadnjih pola utrke. Nije mu se to isplatilo, jer nije bio u stanju preći Alonsa, a prošao ga je Ricciardo.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

No, barem je iza svojih leđa zadržao Rosberga u samoj završnici. Ali to ne bi bilo moguće da je poslušao naredbu ekipe sredinom utrke, koja mu je naredila da propusti timskog kolegu jer su na različitoj strategiji, a Nijemac je brži. Lewis se oglušio i ostao ispred, a da nije, vjerojatno bi Nico na svježim gumama u završnici ipak prošao naprijed.

'Bili smo u borbi, u istoj utrci i da sam ga pustio da me pređe s novim gumama, prošao bi me i drugi put kasnije. No, ne bih ga zatvorio da me uspio napasti,' rekao je Lewis Hamilton nakon utrke pa se osvrnuo na uzbudljivu završnicu:

'Ovo je bila luda utrka. Dobro smo prevladali probleme. Ne mogu vjerovati da smo uspjeli, ali borili smo se. No, ono što je Ricciardo izveo bilo je genijalno.'

Hamilton je kasnije još priznao da je šokiran naredbom momčadi, s obzirom da je bio u izravnoj borbi s timskim kolegom. S druge strane, Rosberg traži sastanak unutar ekipe nakon onog što se dogodilo:

'Ekipa mi je rekla da će me propustiti i ne znam što se dogodilo. To ćemo riješiti između sebe. I dalje sam vodeći u ukupnom poretku i vratit ću se nakon ljetne stanke spreman ponovo napasti,' poručio je svima Nico.


VN Mađarske, rezultati:

1. Daniel Ricciardo (Aus / Red Bull) 1h53:05.058
2. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +5.225
3. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) +5.857
4. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +6.361
5. Felipe Massa (Bra / Williams) +29.841
6. Kimi Räikkönen (Fin / Ferrari) +31.491
7. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) +40.964
8. Valtteri Bottas (Fin / Williams) +41.344
9. Jean-Eric Vergne (Fra / Toro Rosso) +58.527
10. Jenson Button (VB / McLaren) +1:07.280...

Ukupni poredak:

1. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) 202 bodova
2. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) 191
3. Daniel Ricciardo (Aus / Red Bull) 131
4. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) 115
5. Valtteri Bottas (Fin / Williams) 95...

Redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 393
2. Red Bull 219
3. Ferrari 142
4. Williams 135
5. Force India 98