GROZAN NIZ

Hamiltona subota potpuno uništava ove sezone!

27.07.2014 u 10:13

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ušao je u potpuno neočekivanu negativnu seriju rezultata na kvalifikacijama u posljednja dva mjeseca, što bi moglo biti kobno za njegov pohod na titulu...

Nakon što je osvojio pole poziciju na četiri od prvih pet utrka, u posljednja dva i pol mjeseca subota je za Hamiltona postala prava noćna mora. Više nikako ne može pobijediti Nicu Rosberga na kvalifikacijama čak ni kad je brži, a na posljednje četiri utrke morao je startati daleko od samog vrha, zbog zlokobnog niza pogrešaka, neopreznosti i pehova.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Muke po Hamiltona započele su u Austriji prije mjesec i pol. Tada je u zadnjoj rundi kvalifikacija napravio pogrešku na kočenju, izletio sa staze i završio na devetom mjestu. U Britaniji debakl se ponovio. Na domaćoj utrci napravio je pogrešku ne izašavši na stazu u samoj završnici kvalifikacija, misleći da kiša koja lagano pada pogoršava uvjete za vožnju, ali nije bilo tako. Umjesto s pole pozicije, startao je sa šestog mjesta.

No, to je još bilo i dobro. Stvari su krenule sasvim nizbrdo od Hockenheima. Tamo je već u prvoj rundi kvalifikacija imao problem s kočnicama, završio u zaštitnoj ogradi i morao startati s 20. mjesta. Ovaj vikend u Mađarskoj situacija je još i gora. Zapalio mu se bolid čim je izašao na stazu i startat će zadnji.

Svaki put dosad Hamilton se zahvaljujući moćnom Mercedesu i svojim sposobnostima pretjecanja vadio u nedjelju i probijao do postolja, ali ovaj put bit će mu teško.

'Daleko sam, mislim da ću se mučiti s ulaskom među deset ili barem među pet. Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari događaju, ali spreman sam na borbu,' izjavio je Lewis Hamilton uoči utrke, kojem bi eventualna kiša i dobra taktika mogli pomoći da se ipak probije prema naprijed.

'Moramo riješiti probleme s pouzdanošću bolida. Ovo ne možemo prihvatiti. Treba naporno raditi da zaustavimo ove probleme. Jako sam uzrujan, ovo je četvrti problem s bolidom koji je Lewis imao ove sezone,' izjavio je ravnatelj Toto Wolff koji kaže da momčad ne želi da pouzdanost bolida odluči o tome tko će od njihovih vozača na kraju biti prvak...


Velika nagrada Njemačke, rezultati

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +20.7 s
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.5 s
4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +44.0 s
5. Fernando Alonso (Ferrari) +52.4 s
6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +52.5 s
7. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +64.1 s
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +84.7 s
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1 krug
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1 krug

Redoslijed vozača

1. Rosberg 190
2. Hamilton 176
3. Ricciardo 106
4. Alonso 97

Sažetke ostalih utrka pogledajte ovdje