MILO ZA DRAGO

Zločesti dečko Formule 1 završio kao žrtva osvete!

07.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Esteban Gutierrez katapultirao je u zrak Pastora Maldonada u Silverstoneu, na sličan način na koji je njega okrenuo Venezuelanac u Bahreinu...

Maldonado i dalje proživljava mizernu sezonu u kojoj nije osvojio niti jedan bod te se nalazi na samom dnu poretka vozača. Vjerojatno mu je i posljednja, jer država Venezuela nema namjere više bacati novac na njega.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Ništa bolji nije ni Esteban Gutierrez. Također ne zna za osvajanje bodova ove sezone i za razliku od svog sunarodnjaka Sergija Pereza koji ima perspektive, bit će čudo ako ga Sauber zadrži u momčadi i dogodine, a još veće ako ga netko drugi dovede k sebi.

Ove se sezone Maldonado i Gutierrez uglavnom ističu samo incidentima. U Bahreinu je Venezuelanac okrenuo vozača Saubera na krov i dobio kaznu od pet pozicija unazad u kvalifikacijama za sljedeću utrku. U Silverstoneu ove nedjelje stvari su se okrenule. Ovaj je put Meksikanac bio taj koji se zabija u protivnika i šalje ga u zrak. Dobio je kaznu od tri pozicije unazad za Hockenheim. I naravno, u stilu svog prijatelja Pastora ne priznaje pogrešku.

'Pokušao sam ga preći, ali mi nije ostavio dovoljno mjesta,' tvrdi Esteban Gutierrez, iako je očito da je on isključivi krivac za incident.

Tako je Pastor Maldonado, 'zločesti dečko Formule 1', konačno jednom bio žrtava nečije nerazumnosti. Ali sudar ga nije izbacio iz utrke pa se kasnije vratio starim navikama: kad mu je otkazao motor, a ulje počelo šikljati iz bolida, ostao je na trkaćoj putanji i prolio ga pod druge vozače, umjesto da se makne negdje sa strane....


Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106