NA KRAJU - PRIMIRJE

Sukob Vettela i Alonsa – na stazi i verbalno!

06.07.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Nakon što su proveli završnici utrke u Silverstoneu u međusobnoj borbi i optužbama putem radio veze, Sebastian Vettel i Fernando Alonso kažu da je sukob bio plod navale adrenalina…

Vettel i Alonso bili su autori najboljeg trkaćeg dvoboja na Velikoj nagradi Britanije. Nijemac za volanom Red Bulla išao je jednom više u boks i izašao na stazu točno ispred dvostrukog F1 prvaka, koji ga je zatim prešao.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Na svježim gumama Vettel je bio brži i ubrzo napao Španjolca te ga pokušao prestići na sve moguće načine, a na jednako beskompromisan način branio se i vozač Ferrarija. Jedan i drugi sipali su međusobne optužbe putem radio veze, zbog prelazaka preko rubnika, ilegalnog korištenja betonskih zona izlijetanja te opasne vožnje. Na kraju je Seb bio taj koji je prošao i završio ispred, uz veliko gunđanje Alonsa, no nakon utrke strasti su se smirile.

'Bilo je malo glupo što smo se počeli žaliti jedan na drugog zbog vožnje izvan staze. Ljude nije briga je li bolid pola metra lijevo ili desno na rubniku zavoja. Znam da moram poštivati limite staze i da će se žaliti pa sam radio isto. Ne znam tko je dobio u tome, treba pitati suce,' izjavio je Sebastian Vettel nakon utrke, a smirio se i Alonso.

'Nažalost, borba je došla u krivom trenutku, jer smo par krugova prije razmišljali o tome da odustanemo, imali smo problema s aerodinamikom i baterijom. Morali smo i štedjeti gorivo, mislili smo da je nemoguće obraniti se. Ali krugovi su prolazili i on je ostajao iza. Na kraju nas je morao preteći. Žalbe su bile tek da zaposlimo momčad, obojica smo to radili. Mora da je bilo smiješno promatračima,' kaže prva violina Ferrarija.



Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106