VEĆ NAPUSTIO BOLNICU

Napokon dobre vijesti - Schumachera probudili iz kome!

16.06.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Šest i pol mjeseci nakon teške nesreće, udarca glavom o kamen, legendu auto-moto sporta Michaela Schumachera probudili su iz kome

Kako piše njemački Der Spiegel, Schumacher je već napustio bolnicu, a potvrdila je to i njegova menadžerica Sabine Kehm

'Michael je napustio bolnicu u Grenobleu. Više nije u komi', rekla je Kehm te uputila i zahvalu u ime Schumacherove obitelji.

'Obitelj se zahvaljuje svim liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima Grenobleu. Također, molimo za razumijevanje i poštovanje privatnosti, jer Michael ide na daljnju rehabilitaciju', poručila je glasnogovornica Schumacherovih.

Prema posljednjim informacijama, Schumacher već jedno vrijeme komunicira sa svojom suprugom Corinnom i djecom te se nalazi u dovoljno stabilnom stanju da mu više nije potrebna pomoć specijalista u Grenobleu.

Podsjetimo, Schumacher je bio u stanju umjetne kome od 29. prosinca prošle godine, kada je doživio nesreću na skijanju u Meribelu. Nijemac je pri padu snažno udario glavom u kamen, što je prouzrokovalo oticanje i krvarenje na mozgu. Zbog takvog stanja, liječnici su predvidjeli da je bolje držati ga u umjetnoj komi.

No kako se stanje nije popravljalo, tako su krenule razne spekulacije, od toga ga se više nikad neće probuditi iz kome, da će ostati u vegetativnom stanju... U jednom trenutku neki su mediji čak napisali i da je Schumacher preminuo.

Sada pak stižu ove prekrasne vijesti - o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1. Naravno, ostaje pitanje koliko će Schumacheru trebati da se posve oporavi. I hoće li se uspjeti posve u normalan život, ali svakako je najvažnije da je veliki Nijemac opet - na pobjedničkom putu.