NEPOBJEDIV?

Hamilton likuje i slavi: Sam sebi najveća konkurencija!

20.04.2014 u 14:10

  • +12

Formula 1, Velika nagrada Kine

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Clive Mason/Getty Images

Bionic
Reading

Nakon što je ostvario treću pobjedu sezone i 25. u svojoj sjajnoj karijeri, britanski vozač momčadi Formule 1 Mercedesa, Lewis Hamilton, bio je i više nego zadovoljan...

Hamilton je na Velikoj nagradi Kine slavio po treći put u svojoj karijeri, nakon što je u utrku krenuo s prvog mjesta, a isto u nijednom trenutku do kraja nije ispustio.

'Dosada je bolid funkcionirao besprijekorno. Možda je izgledalo jednostavno, ali ništa ne bi bilo moguće bez napornog rada cijele momčadi. Iskreno, još uvijek ne mogu vjerovati koliko dobro bolid funkcionira. Današnji je rezultat zasluga cijele momčadi,' rekao je Hamilton pa nastavio:

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

'Napravili smo dosta promjena na bolidu nakon treninga u petak. Danas je sve savršeno funkcioniralo. Bio sam sam sebi najveća konkurencija, jer se u nijednom trenutku nisam osjećao ugroženo od ijednog vozača. Jako sam sretan zbog današnjeg rezultata,' zaključio je Britanac nakon utrke.

Vodeći čovjek ukupnog poretka i dalje je Hamiltonov suvozač Nico Rosberg, koji je VN Kine završio na drugom mjestui.

'I dalje sam vodeći, ali tamo želim i ostati. Cijeli je vikend u Kini bio prilično loš za mene. Kvalifikacije su bile katastrofalne, napravio sam veliku pogrešku, a kasnije je došlo i do kvara elektronike zbog čega mi momčad tijekom utrke nije mogla davati sve informacije. Nadam se da u Barceloni neće biti nikakvih problema,' rekao je njemački vozač.

Vozač Ferrarija Fernando Alonso osvojio je treće mjesto, što je prvo postolje za talijansku momčad ove sezone.

'Vikend je završio u pozitivnom tonu za nas. Napredovali smo u brzini u usporedbi s prve tri utrke sezone i bili smo daleko konkurentniji. Postolje je malo iznenađenje za cijelu momčad i jako sam sretan zbog toga. Nismo započeli sezonu kako smo se nadali, ali ne predajemo se. Borit ćemo se i dalje da budemo još i brži,' bile su riječi sjajnog španjolskog vozača, koji je iza svojih leđa ostavio oba pilota Red Bulla, uključujući četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela.


VN Kine, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:36:52.810
2. Nico Rosberg (Mercedes) +18.686
3. Fernando Alonso (Ferrari) +25.765
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) +26.978
5. Sebastian Vettel (Red Bull) +51.012
6. Nico Hülkenberg (Force India) +57.581
7. Valtteri Bottas (Williams) +58.145
8. Kimi Räikkönen (Ferrari) +1:23.990
9. Sergio Perez (Force India) +1:26.489
10. Daniil Kvjat (Toro Rosso) + jedan drug

Ukupni poredak nakon 4 od 19 utrka:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 79
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 75
3. Fernando Alonso (Ferrari) 41
4. Nico Hülkenberg (Force India) 36
5. Sebastian Vettel (Red Bull) 33

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 154
2. Red Bull 57
3. Force India 54

Sažetke utrka pogledajte ovdje