NIŠTA OD ŽALBE

Nema milosti, Red Bullu potvrđena teška F1 kazna!

15.04.2014 u 11:10

Bionic
Reading

Međunarodni žalbeni sud nije uvažio žalbu Red Bulla na diskvalifikaciju Daniela Ricciarda u Australiji, kojem su oduzeti bodovi na prvoj utrci sezone…

Podsjetimo, prije mjesec dana 24-godišnji Australac završio je drugi na domaćoj utrci u Melbourneu, no nakon utrke diskvalificiran je zbog protoka goriva koji je bio brži od 100kg/h, što nije bilo u skladu s novim tehničkim pravilima.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

No, ekipa je uvjeravala javnost kako senzor FIA-e koji je mjerio protok na bolidu Ricciarda nije bio ispravan, pa su se 'bikovi' držali svojih mjerenja, koja su pokazivala da je protok u skladu s pravilima. Ipak, sud nije uvažio njihove argumente.

'Sud je poslušao obje strane, pregledao dokaze i odlučio podržati odluku sudaca sa staze koji su isključili Red Bullov bolid broj 3 iz rezultata Velike nagrade Australije,' stoji u priopćenju.

Detaljnije objašnjenje očekuje se krajem tjedna. Nakon ovakve odluke FIA može odahnuti jer kredibilitet njezinih sudaca nije narušen, a zadovoljne su i druge momčadi koje su poslušale naputke, iako su znale da su dobiveni senzori problematični. Mercedes je čak zahtjevao i težu kaznu Red Bullu.

Bit će pak zanimljivo što će na ovo reći vlasnik 'bikova' Dietrich Mateschitz, koji je nakon Melbournea čak prijetio izlaskom svoje tvrtke iz sporta, ako ne bude zadovoljan sportskom stranom kompletnog natjecanja.

'Red Bull prihvaća odluku suda. Naravno da smo razočarani ishodom, jer se ne bismo žalili da nismo mislili da nemamo slučaj. Uvjereni smo da smo bili unutar tehničkih pravila tijekom Velike nagrade Australije. Žao nam je Daniela, mislimo da je zaslužio ove bodove. Sada idemo dalje, koncentrirat ćemo se na utrku u Kini,' objavila je nakon presude austrijsko-britanska momčad.


Velika nagrada Bahreina, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:38:42.743
2. Nico Rosberg (Mercedes) +1.085
3. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +24.067
4. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) +24.489
5. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +28.654
6. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +29.879
7. Felipe Massa (Williams-Mercedes) +31.200
8. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +31.800
9. Fernando Alonso (Ferrari) +32.500
10. Kimi Räikkönen (Ferrari) +33.400

Ukupni poredak vozača:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 61
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 50
3. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) 28
4. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) 26
5. Jenson Button (VB / McLaren) 23

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 111
2. Force India 44
3. McLaren 43

Sažetke utrka pogledajte ovdje