JEZIVO

Strahovit sudar u Monzi šokirao sve na tribinama!

13.04.2014 u 09:19

Bionic
Reading

Marco Sorensen skrivio je opasan sudar tijekom prvog kruga utrke Formule Renault vožene ove subote u Monzi zbog kojeg je naknadno kažnjen. Srećom, nije bilo težih posljedica za uključene vozače...

Mladi Danac napravio je veliku glupost pri brzini od gotovo 300km/h, kada je odlučio promijeniti smjer kretanja na startno-ciljnoj ravnici, zbog čega je udario u bolid Jazemana Jafaara i odletio u zrak. Prizor nije bio nimalo lijep: Sorensen je nakon nekoliko okreta grubo prizemljio, oba su vozača odustala, a na stazu je morao sigurnosni automobil.

Iako je ružno izgledalo, niti jedan od ključenih vozača nije ozlijeđen ovom prilikom, a suci nakon utrke nisu imali milosti za Sorensena, kojeg su proglasili krivcem za nesreću i kaznili ga s pet mjesta unazad na sljedećim kvalifikacijama.


'Kad sam odletio u zrak, pomislio sam da sam nadrapao. Znaš da ćeš udariti u zid. Prvi udarac je bio snažan, ali znao sam da dolazi i pripremio sam se. No, kad sam bio okrenut naglavačke i nisam mogao izaći, vidio sam da neka tekućina curi iz bolida. To je bio najgori osjećaj. Već sam počeo razmišljati o tome kako sam zaglavljen, ako se sve zapali. Počeo sam vikati ljudima neka okrenu bolid i izvade me van,' opisao je za Autosport svoje neugodno iskustvo Marco Sorensen, koji ipak smatra da nije kriv i da je Izraelac trebao ostaviti prostora njemu.