U ŽARU BORBE

Alonso 'pukao' i izvrijeđao svoje ljude u Ferrariju

08.09.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Fernando Alonso bio je nezadovoljan taktikom svoje momčadi u završnoj rundi kvalifikacija, pa mu je pobjeglo i par uvreda putem radio veze

Španjolski 32-godišnji vozač već je jednom naljutio svoje šefove ove sezone kada je tijekom F1 vikenda u Budimpešti oštro kritizirao rad ljudi u Ferrariju te čak govorio da bi mu najdraži rođendanski poklon bio neki drugi, brži bolid.

Strasti su se smirile posljednjih tjedana, ali su se opet razbuktale tijekom kvalifikacija u Monzi. Naime, Alonso nije bio zadovoljan zavjetrinom koju je u samoj završnici trebao dobiti od Felipea Masse pa su mu izletjele riječi putem radio veze koje i nisu trebale izletjeti.


'Massa je daleko. Massa je predaleko,' vikao je dvostruki F1 prvak pa ljude u Ferrariju nazvao na talijanskom idiotima. Ipak, vrlo brzo nakon kvalifikacija Fernando je objasnio da se to dogodilo u žaru borbe.

'Radio poruke su krivo protumačene, što je uobičajeno kad nešto ne doživiš iz prve ruke. Odlično smo odradili kvalifikacije. Rekao sam im da je Felipe predaleko, oni su ga usporili i dobio sam manje-više uobičajen razmak. Na kraju sam se zahvalio Felipeu i ekipi, ali to nisu pustili u prijenosu,' kaže Fernando Alonso, koji starta iza Masse u Monzi, s pete startne pozicije.