DOTAKLI SU DNO

Još jedna momčad u Formuli 1 pred gašenjem?

20.03.2013 u 17:13

Bionic
Reading

Nakon što su se vozači Caterhama našli na samom dnu na prvoj utrci nove F1 sezone u Australiji, pojavile su se glasine kako će momčad uskoro biti ugašena

Ekipa Caterhama, za koju voze Charles Pic i Giedo Van der Garde, dotaknula je dno. U prethodne tri sezone bili su deseta po snazi momčad u Formuli 1, znatno ispred Marussije i Hispania Racinga. No, ove godine su najsporiji, a njihovi vozači su se u Australiji kvalificirali na posljednje dvije pozicije. Hispania Racinga više nema, a pojavile su se glasine da bi i Caterham mogao napustiti elitno automobilističko natjecanje.

Ta se nagađanja temelje na gubitku interesa za F1 Tonyja Fernandeza, čelnog čovjeka AirAsia, vlasnika Caterhama. On je svoje mjesto ravnatelja F1 ekipe prepustio Cyrilu Abiteboulu. Sljedeći korak moglo bi biti gašenje ekipe, što ne bi bilo iznenađenje s obzirom da je u ovaj projekt uložen velik novac, a momčad ni u četvrtoj sezoni ništa nije napredovala. Dapače, čak je nazadovala.

Ipak, iz Caterhama poručuju da još ništa nije gotovo.

'Takve glasine se javljaju otkad smo se pojavili u sportu 2010. godine. Caterham ostaje u Formuli 1 ove godine, sljedeće i još njih mnogo,' tvrdi Riad Asmat, izvršni direktor ekipe.