X-FIGHTERS

Torres 'oteo' Villi naslov kralja pustinje

16.04.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Španjolac Dany Torres trijumfirao je u petak navečer na premijeri Red Bull X-Fighters World Toura 2011. Na pješčanoj plaži luksuzne metropole Perzijskog zaljeva 15.000 ljubitelja freestyle motokrosa uživalo je u natjecanju u akrobatskim trikovima

Šesnaestorica hrabrih, savršeno uvježbanih sportaša poigravala su se sa zakonom gravitacije, izvodeći 15-ak metara visoke i 30-ak metara dugačke skokove. Izgledalo je jednostavno, s naročitom lakoćom svoje su minijature velikih amplituda izvodili Torres i Villa. Kao da pričamo o napadu španjolske nogometne reprezentacije na SP-u 2010! Sličnost je što su se Villa i Torres također našli u finalu elitnog svjetskog turnira. Andre Torres, 23-godišnji Španjolac, postigao je prvi puni pogodak sezone, osvojivši 100 bodova za pobjedu, dok je Norvežanin španjolske krvi Andre Villa bio drugi.

Branitelj naslova, Amerikanac Nate Adams morao se zadovoljiti trećim mjestom: 'Pritisak je bio velik, a konkurencija još veća! U Brazilu ću biti još spremniji za novi fight.'

Šeik Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, dubajski princ, štovatelj konjičkog sporta i osvajač zlata na Azijskim igrama 2006. godine, bio je u publici oduševljenoj izvedbom svih članova Red Bull X-Fighters konjice u toploj arapskoj noći.

Torresu je to bila peta takva, nezaboravna večer u sedam godina nastupa u Svjetskoj seriji.

U 2011. X-Fightersi posjećuju četiri kontinenta. Nakon Dubaija na redu je po prvi puta brazilska prijestolnica Brazilija (28. svibnja). Slijede Rim (25. lipnja), Madrid (16. srpnja), Varšava (7. kolovoza) i na kraju Australija (Sydney 18. rujna).

Konačni poredak:
1. Danny Torres (Španjolska)
2. Andre Villa (Norveška)
3. Nate Adams (SAD)
4. B. Williams (Australija)
5. L. Sherwood (N. Zeland)
6. E. Sato (Japan)
7. R. Maddison (Australija)
8. A. Jones (SAD)
9. T. Higashino (Japan)
10. R. Adelberg (Australija)
11. L. Coury (SAD)
12. J. Strong (Australija)