LEDOLOMAC U ELITI

Starjački: Iduće sezone dokazat ću koliko vrijedim!

30.03.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Ove sezone Hrvoje Starjački okusio je atmosferu natjecanja najspretnijih i najbržih klizača svijeta. Nakon Zagreba, Valkenburga, Moskve i Quebec Cityja, mladi Zagrepčanin odlučan je suprotstaviti se najboljim 'ledolomcima' i iduće sezone

Hrvatske kvalifikacije natjecanja Red Bull Crashed Ice polučile su veliki uspjeh. Finale je održano pred prepunom Arenom tijekom Ice Fevera hokejaša Medveščaka, a pobjedu je ostvario malo poznati Hrvoje Starjački, mladić koji klizanje doživljava kao zabavu i kojemu su sportovi poput skejtanja, bordanja i brzog klizanja prvenstveno hobi i gušt. Otuda vjerojatno i pobjeda nad renomiranim hrvatskim hokejašima koji su također svoju sreću tražili u Crashed Iceu.

Nakon zagrebačke Arene, Starjačkog je čekalo teško natjecanje u nizozemskom Valkenburgu, a onda još teže u Moskvi. No ne samo da je oba uspješno odradio, nego je u Nizozemskoj zaradio zlatnu kacigu kao najbolji debitant. Na kraju je uslijedilo natjecanje u klizačkoj meki, u kanadskom Quebec Cityju, u koji su stigli redom najbolji od najboljih.

Nesreća i peh onemogućili su mladog Zagrepčanina da prođe među 64 najbolja klizača, no unatoč suzama prolivenim nakon razočaranja, danas je još odlučniji da iduće sezone dokaže da je zaista dio elite. Pripreme su već krenule, motivacija je na vrhuncu, a i novac se polako skuplja. Crashed Ice nije jeftino natjecanje na koje se može prijaviti bilo tko. Osim opreme, volje i spretnosti, treba svladati tremu klizanja pred desetinama tisuća navijača, izvrsne suparnike i zaleđenu stazu koja krije brojne zamke.

S Hrvojem smo razgovarali tek tjedan dana nakon povratka iz Kanade. Polako je svladao vremensku razliku, sabrao misli i odlučno stao pred kameru tportala. Extreemoljupci ovo svakako neće propustiti.