BRAVO!

Hrvoje Starjački – najbolji debitant u Valkenburgu

05.02.2011 u 22:15

Bionic
Reading

Hrvoje Starjački sjajno je okončao premijerni nastup na utrkama Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva. Plasiravši se među 32 najbolja ledena gladijatora osvojio je nagradu za najboljeg debitanta – 'MINI Rookie Award'

Vikend u Valkenburgu na velikoj je pozornici promovirao novog HRvoja hrvatskog Crashed Icea (od 2002. do 2008. sjajno je Hrvatsku u Red Bull svijetu predstavljao HRvoje Appelt).

U prvoj skupnoj utrci četvorice Mrva je suvereno, uz jakog i super brzog Rusa Andreja Lavrova, prošao među 32 najbolja ledolomca svijeta. U prvom spustu, primjerice, već se oprostio aktualni svjetski prvak Nijemac Niefnecker.

Na sljedećoj stepenici ipak su brži su bili favorizirani, iskusni Švicarac Oliver Gurtner i taj 'vražji' Lavrov.

Dvadesetčetverogodišnji Zagrepčanin je od starta držao treće mjesto, imao je samo jednu prigodu napasti željeno drugo mjesto za plasman u četvrtfinale, no istodobno se branio od naleta četvrtoplasiranog Nizozemca Blakxa. Uspio je ostati na nogama i sačuvati poziciju, ali za novi napad 385-metarska je staza bila prekratka.

Sve u svemu, obzirom na neiskustvo i težak kvalifikacijski petak, Starjački je pokazao da u budućnosti može i brže, više, jače, bolje. On se, naime, ice-cross spustom počeo baviti tek prije dva tjedna – i to na ravnoj podlozi Arene Zagreb.

I već je privukao pozornost na sebe osvojivši zlatnu kacigu za najuspješnijeg novog natjecatelja. MINI osvajaču svog trofeja na korištenje daje i jedno testno vozilo tijekom sezone. Idealan autić za Mrvu!

Finac Pihlainen u uzbudljivom je finalu pred 25.000 gledatelja na nizozemskom brdu Cauberg nadmašio kanadsku braću Croxall.

Sljedeća, treća utrke sezone održat će se u Moskvi 26. veljače.

Kako to izgleda u Valkenburgu

Rezultati Red Bull Crashed Ice svjetsko prvenstvo, Valkenburg/Nizozemska
1. Arttu Pihlainen (Finska)
2. Kyle Croxall (Kanada)
3. Scott Croxall (Kanada)
4. Lukas Fiala (Češka)

(17.-32.) Hrvoje Starjački (HRV)