LA MOLINA 2011

Završen SP u snowboardu, Anja 13. u slopeu!

24.01.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Posljednje medalje FIS Svjetskog prvenstva u snowboardu podijeljene su u slopestyleu, slavili su Finkinja Enni Rukajarvi i Belgijanac Seppe Smits, a naša jedina predstavnica Anja Štefan može biti ponosna na 13. mjesto u povijesnom prvom slopestylu na svjetskim prvenstvima!

La Molina 2011 - slopestyle
Anja Štefan otputovala je na svoje prvo seniorsko Svjetsko prvenstvo u La Molinu sama, bez pratnje trenera, servisera ili ne daj bože masera. Nastupila je prvo u halfpipeu gdje je bila pri dnu svoje kvalifikacijske skupine, no to je bilo samo zagrijavanje za slopestyle.

Ledena slopestyle staza u La Molini natjerala je u subotu pet borderica na odustajanje, među njima i najbolju Slovenku Cilku Sadar. Anja je hrabro krenula, ali je u više puta odgađanoj prvoj kvalifikacijskoj vožnji pala i natukla mišić. 'Bio je led ledeni, stvarno boli kad padneš na takvoj stazi', SMS-ala je iz La Moline.

U drugom runu Anja je ipak pokazala što zna. Neposredno nakon nastupa bila je malo razočarana. 'U drugom pokušaju morala sam ići na safety run, sve me boljelo...' Ako ne pratite snowboard, pokušajte zamisliti koliko je to velik uspjeh: suci su safety run (reklo bi se vožnja bez rizika, na zicera, bunker...) Anje Štefan ocijenili s respektabilnih 14,8 bodova, a sa 17 se ulazilo među devet finalistica!

Kapa do poda Anji, 13-plasiranoj na FIS Svjetskom prvenstvu među 27 borderica s četiriju kontinenata! Očekujemo još bolje vijesti sa zimske Univerzijade koja počinje već za tri dana u Turskoj. Ondje će uz Anju ovaj put biti i Morena Makar te Nikola Chad Vrhovec

Za kraj, evo svih prvaka na FIS Svjetskom snowboard prvenstvu u La Molini 2011:

Big Air
Petja Piiroinen FIN

Snowboardcross
Lindsey Jacobellis USA
Alex Pullin AUS

Paralelni veleslalom
Alena Zavarzina RUS
Benjamin Karl AUT

Paralelni slalom:
Katrine-Hilde Engeli NOR
Benjamin Karl AUT

Halfpipe:
Holly Crawford AUS
Nathan Johnstone AUS

Slopestyle:
Enni Rukajarvi FIN
Seppe Smits BEL