RED BULL CRASHED ICE

Zagrebačka Arena nakon Münchena, a prije Quebeca

14.01.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo Red Bull Crashed Ice počinje u subotu, 15. siječnja, u Olimpijskom parku u Münchenu. Domaće kvalifikacije održat će se u Areni Zagreb sljedećeg vikenda

RB Crashed Ice u ZG Areni

Kvalifikacije Red Bull Crashed Ice dio su programa Arena Ice Fever, tjedna zagrebačke ledene groznice u organizaciji Medveščaka. Od 21. do 28. siječnja ljubitelji hokeja na ledu prvi će put svoje ljubimce, i svoj sport, moći vidjeti u najvećoj hrvatskoj dvorani. Na programu su četiri Ebel utakmice, a zagrebačkim 'medvjedima' u goste dolaze KAC, Vienna Capitalsi, ljubljanska Olimpija i Villach.

Kvalifikacije hrvatskog dijela natjecanja Crashed Ice održat će se 22. siječnja, a finale će biti dan kasnije, u drugoj pauzi utakmice 'medvjeda' i Vienne.

Iako će biti teško nadmašiti sjajne evente u Münchenu i Quebecu, nova sezona Red Bull Crashed Ice podići će sportsku disciplinu ice cross spust na sasvim novu razinu.

U četiri će zemlje u ledu biti isklesane četiri staze, a vrhunski će sportaši spojiti hokej na ledu i ski cross i stvoriti jedinstveni zimski spektakl. U punoj će hokejaškoj opremi po četvorica natjecatelja juriti niz stazu punu neravnina, zavoja i skokova. Nepredvidivo i uzbudljivo – to se traži!

Prošle je godine naslov prvaka ponio Nijemac Martin Niefnecker. Ove će mu zime za vrat puhati nekoliko neustrašivih Finaca, hladnokrvnih Kanađana i, naravno, legenda ice cross spusta Jasper Felder. Šveđanin će ove sezone imati samo jednu misiju – pokazati tko je gazda! Jer, kao što znamo, osveta je najbolja kad se servira hladna!

Svjetsko prvenstvo Red Bull Crashed Ice počinje u subotu, 15. siječnja, u Olimpijskom parku u Münchenu. Prošle je godine u Münchenu natjecanje uživo pratilo čak 50.000 gledatelja.

Tri tjedna kasnije, 5. veljače, ledeni spektakl seli u Nizozemsku. Glasovitom popisu lokacija Red Bull Crashed Ice pridodat ćemo Valkenburg. A na popisu natjecatelja naći će se i prvak Hrvatske! Domaće kvalifikacije održat će se u Areni Zagreb sljedećeg vikenda!!!

Nedugo potom, 26. veljače, Crashed Ice će ugostiti jedan od najhladnijih gradova svijeta - Moskva. Tko zna, možda ledeni show uspije spustiti temperaturu još niže!

Na kraju balade prvenstvo se vraća u svoju kolijevku. Završni će se čin najbogatije sezone Red Bull Crashed Ice održati 19. ožujka u Quebecu. Uske uličice u srcu staroga grada svake godine napuni više od 100.000 gledatelja. Tako je od kanadske premijere 2006. godine.