REZIME TRENERA 'BILIH'

Vučević: Dinamova prednost je teško dostižna

06.12.2010 u 11:50

Bionic
Reading

Premda su do kraja sezone Hajduku preostale još dvije utakmice, prijateljska protiv Rosenborga i utakmica Europske lige protiv Anderlechta, privremeni trener Goran Vučević ponudio je svoje viđenje Hajdukove polusezone

Vučević je samo djelomično zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala u vrijeme dok je sjedio na klupi. Boli ga poraz u Puli, s bodovima protiv Istre bio bi ne samo korak bliži Dinamu, nego bi i dojam bio puno pozitivniji.

'Ono što me zadovoljava jest činjenica da smo igrali bolje nego prije, da su neki igrači bili u puno boljoj formi, da su se digli. Prvenstveno mislim na Anasa Sharbinija', rekao je Vučević.
Ono što je novinare najviše zanimalo, a to je kakva je budućnost Vučevića, trener 'bilih' nije želio odgovoriti.

'Ja sam tu privremeno, tek nakon zadnje utakmice sjest ću sa čelnicima kluba i dogovoriti eventualni nastavak suradnje. Zasad vam na tu temu ne mogu reći ništa više', kaže Vučević koji je progovorio i o pojedinačnim kvalitetama svojih igrača:

'Ibričić je za mene bio žrtva, mnogi klubovi su shvatili da kad zaustave njega zaustave i Hajduk. Zbog toga je Ibro bio tako pažljivo čuvan, a drugi igrači nisu iskoristili priliku niti su ga rasteretili. O Anasu sam sve rekao, on je puno bolji kao špica ili polušpica nego na lijevom boku, uz aut liniju. Strinić ne igra puno u zadnje vrijeme jer je sam rekao da nema svježine i da ne može pružiti ono što se od njega očekuje.

Maloča i Jurica Buljat su iznijeli prvi dio sezone, ponajviše njihovim zaslugama smo se i plasirali u Europsku ligu, a u drugom dijelu sezone i oni su bili žrtve nedostatka desnog bočnog igrača. Za mene je Vejić bio najbolji u ovih pet utakmica koliko sam vodio, šteta što mali Jonjić nije više igrao. On je budućnost Hajduka i ako neće dobiti priliku da češće igra, mora negdje na posudbu.'

Osim o svojim igračima, Vučević je progovorio i o Dinamu, u kontekstu pet bodova prednosti i utrci za naslov prvaka na proljeće.

'Budimo realni, Dinamovih pet bodova je prednost koju je teško, ne i nemoguće, dostići. Mi smo u nedjelju imali divnu priliku otići na dan utakmice u Šibenik, odigrati utakmicu i u istom danu se vratiti kući. Dinamo to može svaki tjedan', rekao je Vučević i dodao da su očekivanja ponekad nerealna te da je plasman Hajduka u Europsku ligu nadmašio očekivanja.

'Pogledajte na primjeru Dinama koji je dugi niz godina klub s vizijom, organiziran i u koji se ulaže jako puno novca, pa ne uspijeva ispuniti sva očekivanja svojih navijača. Treba biti strpljiv i polako graditi klub do većih uspjeha', zaključio je trener 'bilih'.