KOLEKTIV GODINE

Dinamo primio mladog kralja i njegovu svitu

25.11.2010 u 17:05

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak na treningu imao uvažene goste. Vaha i igrači vježbali su pred 8. F Osnovne škole Luka iz Sesveta i svojim omiljenim članom Filipom koji je tijekom proljeća umalo ubijen u kukavičkom napadu suludih vršnjaka

Mladi Filip i njegovi prijatelji primljeni su u klub, a taj divni dečko je dobio dres sa svojim imenom i brojem 15. Toliko mu je godina. U ožujku je brutalno pretučen na putu prema kući u Sesvetama, ali danas je dobro i planira upisati Prometnu školu u Zagrebu.

'Pitajte ga što želite, neka njegovi napadači, koji i dalje slobodno šeću jer je takav zakon, vide da je Filip pravi pobjednik. Djeca ga u školi zovu Heroj i on to zaista jest', toplo priča dječakova razrednica Marija koja ističe čitav kolektiv.

'U početku mu je bilo jako teško i svi su s njim mjesec i pol dana išli od škole do kuće. Djeca su dobila povelju društva Naša djeca i UNICEF-a za naj akciju godine pod nazivom 'Pomozimo Filipu' i strašno sam ponosna na njih', ističe profesorica pred svojim mladim, ali vrlo zrelim ljubimcima.

'Saznao sam prošlog četvrtka i od tada sam uzbuđen', govori Filip i pokazuje dres koji je dobio.

'Ima i moje ime iza, a na terenu su me svi igrači pozdravili i potapšali po ramenu. Nemam nikog tko mi je najdraži, svi su odlični', kaže mladić koji je svo vrijeme bio okružen prijateljima (većinom djevojkama) koje je njegova nesreća pretvorila u malu brižnu vojsku.

Inicijatorica akcije, Dinamova glasnogovornica Morana Đurđević, i čitav klub uljepšali su dan jednom napaćenom mladom biću i njegovim 'čuvarima'. Ne košta ništa, a vrijedi milijune.