PRVA HNL - 16. KOLO

Maglica i Osijek jači od magle i Cibalije

21.11.2010 u 10:25

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 16. kola Osijek je zasluženo pobijedio vinkovačku Cibaliju 1:0

U večernjem terminu igran je slavonski derbi, a kad je u pitanju sraz susjeda, onda su i strasti puno jače. Tako je bilo i ovog puta, u što su nas uvjerili navijači jednih i drugih, članovi Kohorte i Ultrasa, koji su se 'dohvatili' ispred stadiona, zbog čega je morala intervenirati policija. Epilog je 30-ak privedenih navijača.
Što se same utakmice tiče, obilježila ju je magla, ali i Maglica, mladi napadač Osijeka koji je zabio jedini gol. Utakmica je bila dobra, puna trke, s dosta prilika, ali domaćini, koji su ušli u dvoboj sa statusom autsajdera, ipak su smogli snage i, zahvaljujući prvenstveno vrataru Kardumu, stigli do važne pobjede.

U prvih 45 minuta bilo je izglednih prilika, a Osječani su prvi imali priliku zatresti Matkovićevu mrežu u 12. minuti. Gosti su svoju prvu prigodu dočekali u 19. minuti, ali Prgomet je pogodio vratnicu. Domaćini su došli u vodstvo nakon Miličevićeve asistencije mladom Antonu Maglici u 31. minuti. Do kraja prvog dijela gosti su, prema broju prigoda, mogli i voditi, no Kardum je bio čvrsta karika Karačićeve momčadi. U drugom dijelu utakmica je malo izgubila na tempu, a dvoboj je mogao riješiti Kvržić. No i on je, baš kao i Prgomet, pogodio okvir gola. Do kraja utakmice, gosti su imali još jednu prigodu, ali i igrača više zbog isključenja Pelaića, no Radotićev udarac iz slobodnjaka opet je zaustavio sigurni Kardum.

Ovom pobjedom Osijek se približio sredini tablice, ali i osvetio Cibaliji za težak poraz (0:3) u prvom kolu.