PRVA HNL - 16. KOLO

Istra 'ubojica' Hajduka, slavili i 'lokosi'

20.11.2010 u 15:20

Bionic
Reading

U petak je igrana prva utakmica 16. kola Prve HNL, a nakon skromnih 0:0 Intera i Karlovca, u subotu je bilo ipak efikasnije. Istra je pobijedila Hajduk 2:0, a istim rezultatom slavila je i Lokomotiva protiv Zagreba

Nakon što je Istra izbacila Hajduk u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, Puljani su još jednom stali na put Splićanima. Naime, pobjedom 2:0 Istra je Hajduku oduzela važna tri boda u borbi s Dinamom za naslov prvaka. Neki će reći, možda i presudnih u toj utrci.

Na Verudi su se sučelila i dva nogometna prijatelja, Zoran Vulić i Goran Vučević, a Vulićeva je momčad u borbi za ostanak pokazala kudikamo više želje nego Vučevićeva. Doduše, gosti su zaigrali bez jednog od najboljih igrača, Anasa Sharbinija, te i tu valja tražiti razloge porazu.

Nakon solidnog prvog poluvremena, u kojem je bilo mnogo trke i malo prigoda, to jest tek jedna, i to Vukušića, u nastavku su domaćini ipak uspjeli stići do pobjede. U 51. minuti Alimi je pratio nespretnu reakciju Strinića te nakon njegova sporijeg starta uspio prvi stići do lopte i pogoditi za 1:0. Splićani ni nakon toga nisu zaigrali ništa opasnije, pa je uporni Šehić još jednom kaznio goste. Bilo je to u 70. minuti, kada je Linić prošao po sredini, gurnuo na bok Roci, a na njegov ubačaj Šehić povećao za 2:0.

U drugoj utakmici subotnjeg popodnevnog termina, Lokomotiva je uspjela slaviti 2:0 protiv Zagreba. Oba gola za 'lokose' postigao je Nino Bule - prvi s bijele točke u 19. minuti, kada je Džolan srušio Pivarića, a drugi u 68. minuti, nakon brze kontre koju je povukao Horvat. Gosti su, zbog drugog žutog, to jest isključujućeg crvenog kartona Džolana od 40. minute igrali s desetoricom te, unatoč tom hendikepu, čak bili bolji suparnik. No brojni pokušaji i prigode, u kojima su bili Šovšić i Krstanović, ostali su neiskorišteni.

ISTRA - HAJDUK 2:0
1:0 Alimi (51), 2:0 Šehić (70)

LOKOMOTIVA - ZAGREB 2:0

1:0 Bule (18-11m), 2:0 Bule (68)

U petak:
INTER - KARLOVAC 0:0