PRIJATELJSKI OGLED

Norveški Rosenborg gostuje na Poljudu

14.11.2010 u 18:56

Bionic
Reading

Pauzu između zadnje dvije utakmice Europske lige Hajduk i Rosenborg popunili bi prijateljskim ogledom na Poljudu

Iz Rosenborga je na Poljud stigla ponuda za odigravanja prijateljske utakmice između Rosenborga i Hajduka u Spliltu 11. prosinca. Termin je to slobodan i za jednu i za drugu momčad, Norvežanima će prvenstvo do tada već biti završeno, a Hajduk zadnju utakmicu igra na Šubićevcu sedam dana ranije.

Budući da i jednu i drugu momčad 16. prosinca čekaju utakmice Europske lige, Hajduka gostovanje u Bruxellesu, a Rosenborga u Ateni kod Arisa, obama klubovima bi dobrodošao prijateljski ogled kako bi ostali u natjecateljskoj formi. Nema sumnje da će čelnici bijelih pozitivno odgovoriti na ponudu iz Norveške, no pitanje je tko će tu utakmicu voditi.

Goran Vučević je sklon odlasku s klupe Hajduka i povratku u omladinski pogon, dok s druge strane čelnici kluba ne nude ime njegova nasljednika. Slijedom toga pat pozicija bi se lako mogla nastaviti sve do zimske stanke, lako je moguće da novog trenera imenuju tek pred Novu Godinu.

Zasigurno u Hajduku kalkuliraju i s ishodom natjecanja u Europskoj ligi, ako bijeli izbore proljeće u Europi, lakše bi posegnuli za skupim inozemnim trenerskim pojačanjem. U protivnom, za svega 12 prvenstvenih utakmica koje ih čekaju na proljeće mogu se zadovoljiti i s nekim jeftinijim, domaćim rješenjem.

Nebulozne najave o dovođenju Maradone, Coupera, Santinija, pa i Ćire Blaževića ionako se doimaju kao puko punjenje medijskog prostora.