MODRI I DALJE POBJEĐUJU

Prvi pogodak Calella za slavlje protiv Splita

13.11.2010 u 21:49

Bionic
Reading

U derbiju 15. kola Prve HNL Dinamo je u Parku mladeži pobijedio domaći Split golom Adriana Calella kojem je to prvi pogodak u karijeri. Tako je Vahid Halilhodžić nadmudrio Ivana Katalinića, a Split je doživio prvi poraz u sezoni na svom stadionu

Split – Dinamo 0:1 (0:0)
Strijelac: 0:1 Calello (52')

Od samog početka igrači Splita su nagovijestili da će u djelo provesti riječi svog trenera koji je obećao da će njegovi nogometaši ostaviti srce na terenu. Trudili su se 'crveni' koliko god su mogli, dapače, povremeno su zbili obranu Dinama koja je par puta morala panično ispucavati loptu. No osim trke i htijenja, nogometaši Splita nisu previše uspijevali ugroziti Kelavu.

Dinamo je svoju najbolju akciju, ali i priliku, imao u 21. minuti kada je Sammir fantastičnim driblingom nanizao nekoliko igrača Splita te je odigrao kratki pas s Bečirajem da bi na kraju udarac Brazilca fantastično obranio Vuković.

Kako je vrijeme prolazilo, tako su se i domaćini sve više oslobađali, pa je u 35. minuti Šimić, nakon gužve u šesnaestercu Dinama, oštro tukao iz blizine, ali preko gola. Činjenica da ni jedna momčad u prvom poluvremenu nije uspjela razviti igru leži u tome da je bilo strahovito puno prekršaja.

Nastavak utakmice je donio istu sliku kao i u prvom dijelu. Borbeno, čvrsto i rastrčano. I tako je bilo sve do 52. minute kada se dogodilo čudo. Dinamo je kombinirao na vrhu šesnaesterca, Badelj je proslijedio loptu do natrčalog Calella koji matira Vukovića. Ovo je prvi pogodak Calella u njegovoj karijeri u Dinamu.

Samo par minuta kasnije Split prijeti preko Vitaića koji je imao prigodu ekspresno izjednačiti, no njegov udarac je bio neprecizan. Nažalost, kako se bližio kraj utakmice, tako je i rasla nervoza pa je sudac često morao vaditi žute kartone.

Dinamo je mogao i povećati svoje vodstvo, odnosno pobjedu, i to u 64. minuti kada se Bečiraj našao sam pred Vukovićem, no domaći golman je na vrijeme izašao sa svog gola i tako spasio pogodak. Pet minuta kasnije isti 'glumci' su bili na sceni, Bećiraj se izborio za prostor, pucao iskosa sa desne strane s nekih 10-tak metara, ali je Vuković još jednom izašao kao pobjednik.

Za razliku od prvog dijela, nogometaši trenera Katalinića u drugom nisu imali niti jednu pravu prigodu iako su se trudili. Dosta problema im je radio Bečiraj koji je često znao raditi prave probleme obrani Splita. Pred sam kraj utakmice Split je napravio veliki pritisak na gol Dinama, ali ni Obilinovićev udarac glavom iz blizine niti još neke prigode nisu urodili plodom.

Na kraju valja spomenuti još jednu zanimljivu crticu s utakmice. U 80. minuti Ibanez je u redovima Dinama zamijenio Badelja te je tako četiri minute (do izlaska Calella i ulaska Barbarića) Dinamo prvi put u povijesti igrao s čak devet stranaca u momčadi.