OMLADINSKE LIGE

Dinamo ne pušta kamere u Maksimir

12.11.2010 u 21:25

Bionic
Reading

Od ove sezone gledatelji pet lokalnih TV postaja diljem Hrvatske imaju priliku u izravnim prijenosima pratiti dvoboje juniorske nogometne lige. Međutim, Dinamove utakmice, čini se, neće moći vidjeti

Dinamovi juniori trebali su imati televizijsku premijeru u nedjelju u 12 sati u dvoboju protiv Šibenika, ali direktor nogometne škole Dinama Romeo Jozak rekao je da kamere produkcijske kuće Meteora produkcija na pomoćnom travnjaku nisu dobrodošle.

Iz MP-a upozoravaju da imaju sklopljen ugovor s Udrugom klubova HNL-a prema kojem su dobili ekskluzivno pravo na emitiranje juniorskih dvoboja HNL-a i Dinamo prozivaju za kršenje tog ugovora. U Maksimiru imaju svoje tumačenje.

'Nas za sklapanje tog ugovora nitko nije pitao i od njega nemamo baš ništa. U međuvremenu smo ga pročitali i u njemu stoji da smo dužni osigurati prijenos barem jednog susreta u sezoni. Ne piše kojeg. Najviše nam smeta što mi zbog tog ugovora ne možemo, primjerice, na svoju stranicu ili bilo gdje dalje staviti snimke golova', kaže za tportal prozvani Jozak koji je ukinuo ranije postignuti dogovor za emitiranje nedjeljnog dvoboja i dodaje:

'Ako se ovaj ugovor ne revidira, snimanje nećemo dozvoliti ni ubuduće.'

Iz agencije tvrde da ekskluzivu imaju samo na televizijske prijenose i da Dinamo snimke ili čitave susrete može emitirati na službenom portalu kada god ga je volja. Prijetnju o trajnom prekidu suradnje nisu željeli komentirati, a šteta je što će gledatelji ostati zakinuti za ovaj dvoboj, koliko zbog Dinamove, toliko i zbog Šibenikove mladosti.