DOSTA MU JE SVAGUŠE I BESPARICE

Kerum prodaje Hajduk!

12.11.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Prednost ćemo dati građanima i navijačima, neka kupe što više dionica i uđu u Nadzorni odbor – kazao je splitski gradonačelnik. Za 30 posto dionica očekuje 80 milijuna kuna

Željko Kerum konačno je odlučio: na idućoj sjednici splitskog Gradskog vijeća predložit će prodaju 30 posto dionica Hajduka.

Najava je došla iz vedra neba, nakon pitanja vijećnika Nikole Grabića – gradonačelniku je, čini se, dosta problema u klubu, ni odnosi s predsjednikom Joškom Svagušom nisu više bajni, a pored svega – u proračunu mu nedostaje novca. Računa se da bi se za trećinu dionica prihodovalo oko 80 milijuna kuna, koji bi se iskoristili za pomoć ostalim sportskim klubovima. U najvećim je problemima košarkaški klub Split i tri gradska vaterpolska kluba, koji godinama grcaju u besparici.

'Prednost ćemo dati navijačima i građanima, neka kupe što više dionica i neka uđu u Nadzorni odbor', jasan je Kerum, iako je svjestan toga da će u recesiji to biti vrlo teško izvodivo.

Današnja sjednica Gradskog vijeća počela je mirno iako se ispred zgrade u prosvjedu okupilo pedesetak taksista. Bune se protiv dolaska konkurencije i izdavanja novih 38 licenci, trube i mašu transparentima, no teško da će uspjeti. Kerum se, s druge strane, ne želi konkretno izjasniti; on želi pomoći obrtnicima, ali i građanima koji se bune da je vožnja taksijem u Splitu preskupa.

U samoj vijećnici zaiskrilo je tek po pitanju City Centra, najvećeg trgovačkog centra u Dalmaciji, koji danas otvara vrata. Oporba je optužila gradsku upravu da je nezakonito izvlastila vlasnike zemljišta na trasi Vukovarske ulice, upozoravaju da je još davno poništena lokacijska dozvola, a gradonačelnik je odbio odgovornost iako se ni ovdje nije konkretno izjasnio. Po njegovim informacijama, centar još uvijek nema sve potrebne protupožarne suglasnosti. Najavljeno je da će upravo on u podne svečano prerezati vrpcu, a ni sat vremena uoči otvaranja Kerumovi suradnici ni ne znaju hoće li se gradonačelnik ondje pojaviti…