POSLASTICA OD KOLA

Derbi u Splitu a Hajduk na Maksimiru

11.11.2010 u 23:11

Bionic
Reading

Dok Splićani s nestrpljenjem očekuju ogled s vodećom momčadi HNL-a, Dinamom, ujedno i prvi povijesni izravni TV prijenos njihove utakmice, Hajduk traži pobjedu na Maksimiru i povratak u pobjedničku seriju

Nogometni Split s posebnim iščekivanjem čeka subotnji derbi i gostovanje Dinama, no ovaj put ne na Poljudu nego na Parku mladeži gdje ga očekuje iznenađenje ovogodišnjeg HNL-a, momčad Splita.

Ulaznice su rasprodane, očekuje se sjajna atmosfera, a ljubitelji nogometa u Splitu, naravno, i pobjedu Splita koji bi na taj način Hajduk vratio u utrku za naslov prvaka. Osim dobre igre i sigurnog hoda u prvenstvu, Splićani ambicije grade na iskustvu trenera Katalinića, koji spada među rekordere, 'Ivan grozni' trener je koji je čak 15 puta pobjeđivao Dinamo, što vjerojatno nikome tako brzo neće poći za rukom.

I dok njihove susjede more slatke brige, Hajduk s nestrpljenjem očekuje gostovanje u Maksimiru kod Lokomotive te pogotovo ono što će uslijediti nakon toga. Hajdukovu blistavu seriju pobjedu u prošlom prvenstvu zaustavila je upravo Lokomotiva, bio je to ujedno i jedini poraz Stanka Poklepovića. Nakon utakmice dugo su se vukli repovi nedosuđenog penala Vlade Svilokosa, a autogol Gorana Rubila spada u red najatraktivnijih u povijesti HNL-a.

Najveće je pitanje hoće li Goran Vučević i nakon subote ostati na klupi Hajduka i ako neće tko će ga zamijeniti.