POTRAGA ZA TRENEROM

Mršić na Poljudu tek kad Cibalija dobije Hajduk

29.10.2010 u 14:10

Bionic
Reading

Čelnici, ali i trener Cibalije očitovali su se o želji Hajduka da na mjesto smijenjenog Stanka Poklepovića dovedu Stanka Mršića. Priznaju da kontakt postoji, no sve je još daleko od realizacije

Na održanoj tiskovnoj konferenciji predsjednik uprave HNK Cibalije Željko Čulo osvrnuo se na medijska nagađanja da je aktualni trener vinkovačke Cibalije Stanko Mršić najozbiljniji kandidat za trenera Hajduka.

'Mršić je trener koji ima najduži trenerski staž u 1.HNL i drago mi je da je napravio takav rezultat i što se za našeg trenera zanimaju veliki klubovi poput Hajduka. U ovome trenutku postoji kontakt između trenera i ljudi iz Hajduka to ne osporavamo, no Mršić je trener Cibalije i njegov ugovor je važeći do lipnja iduće godine. Ukoliko je Hajduk zainteresiran, morat će doći do kontakta s upravom Cibalije. Mi računamo na visok plasman Cibalije, igramo najljepši nogomet u HNL-u i sigurno se nećemo tako lako odreći našeg trenera, očekujem kontakt uprave Hajduka', poručio je predsjednik uprave Cibalije Željko Čulo.

'Već sam u više navrata bio pozivan i Hajduk je iskazivao interes za moj angažman. Kontaktirali su sa mnom i sada, koliko je to ozbiljno, ostaje vidjeti. Ja imam sutra utakmicu i to mi je trenutno najvažnije, ja sam miran i staložen, ne letim, netko bi možda na mom mjestu bio dva dana u Splitu. Ako nađemo zajednički jezik, otvorit će se pregovori i sa mnom i s upravom Cibalije. Za svakog trenera čast je biti kandidat za klupu Hajduka, ali naravno ne pod svaku cijenu, ovdje imam zadovoljstvo i dobru ekipu, što možda nitko ne može platiti', istaknuo je trener Cibalije Stanko Mršić.

Direktor Cibalije Pero Perić najavio je da vinkovački klub radi ozbiljno na poboljšanju infrastrukture, kontaktima sa sponzorima te da je u svrhu poboljšanja aktivnosti sklopljen ugovor i s marketinškom i PR agencijom. Najavljena su i nova ulaganja:

'Trenutno smo u razgovorima sa stranim ulagačem za natkrivanje istočne tribine stadiona, radimo brendiranje, radimo na novom portalu, pojačavamo marketinške aktivnosti...'

Najavljujući utakmicu sa Zagrebom sportski direktor Dražen Pernar istaknuo je da je momčad spremna. 'Trener je napravio odličnu igru, Cibalia igra najljepši nogomet u Hrvatskoj, nažalost Mazalović je ozlijeđen, no nadam se njegovom brzom povratku' poručio je Pernar.

Trener Stanko Mršić pak najavljujući sutrašnji susret sa Zagrebom istaknuo je zadovoljstvo svojom ekipom. 'Protiv Intera smo pokazali da smo jako napredovali, Zagreb je dobra ekipa imaju bolju ekipu u odnosu na prošlu godinu, no naši igrači će pokazati svoju kvalitetu i obradovati ponovno naše navijače', poručio je Mršić dodajući kako Cibalia ima iskustvo i da će igrači dat sve od sebe.