BEZ DRAME UZ KORANU

Dinamo prošao Karlovac, prvi gol Cufrea

27.10.2010 u 18:53

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić može biti zadovoljan srijedom u Karlovcu, Dinamo je bez tegoba pobjedom od 0:2 izborio četvrtinu finala kupa, a ujedno je odmorio najopterećenije igrače

Dinamo je istrčao bez Sammira, Rukavine, Vrsaljka i Badelja, no već nakon pet minuta Beqiraj je zabio za vodstvo gostiju kraj Korane. Minutu prije Sylvestr je pogodio gredu, bilo je sasvim jasno da Karlovac neće dobiti poklon u vidu podcjenjivanja.

Pamićev sastav nije se zabio pred svoj gol. Pred oko 1.500 gledatelja domaćini su tražili igru i putove prema Kelavi, ali čistu priliku u prvom dijelu nisu dočekali. Dinamo je uspješno parirao u veznom redu, učvrstio obranu i solidno razvijao kontraudare. U jednom takvom Sunara, koji je potpuno bespotrebno istrčao kod prvog gola, izbacio je šut žustrog Sylvestra u korner iz kojeg je Morales na prvoj stativi pronašao usamljenog Cufrea. Argentinac je lako zabio prvi gol u Dinamovom dresu i trijumfalno digao ruke u zrak.

Bilo je jasno da će se Karlovčani teško vratiti, obrana 'modrih' pod Halilhodžićem još nije primila dva gola u jednoj utakmici.

U nastavku je zadovoljni Dinamo smanjio tempo igre i lopta je tek povremeno ulazila u bilo koji od kaznenih prostora. Shodno tome, rezultat se do kraja nije mijenjao, a najbolju priliku imao je Novinić u završnici, no Kelava mu je odlično obranio šut glavom s prve stative i Dinamo se rutinski kvalificirao među najbolji osam momčadi u kupu.


Beqiraj i Sylvestre pokazali su da su u velikoj formi i nametnuli se treneru i za utakmice najviše razine. Posebice Beqiraj, koji ima pravo nastupa i u europskim dvobojima.