KUP BEZ IZNENAĐENJA

Rijeka, Varaždin i Zagreb u četvrtfinalu

26.10.2010 u 20:41

Bionic
Reading

U utorak su na rasporedu bile tri utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Zagreb je sa 1:0 u Kostreni svladao Pomorac i prošao dalje, a kasnije su svoje susrete počeli Varaždin – HAŠK i Rijeka – Međimurje

'Pjesnici' su prvi izborili četvrtfinale Kupa. Zagreb je na gostovanju kod drugoligaša stigao do minimalne pobjede, a jedini pogodak bilo je djelo visokog napadača Ivana Krstanovića. On je precizno pogodio sa 20-ak metara i svladao nemoćnog vratara Buurcsu.

No, rezultat je lako mogao otići i na domaću stranu, ali je Zagrebov vratar Višić imao svoj dan, a Pomorcu je u nekim trenucima i sreća okrenula leđa (greda Šabana). Mora se spomenuti i da su gosti od 47. minute imali igrača više jer je isključen napadač Kostrenjana Ivičić zbog gaženja braniča Tokića, ali njihova brojčana nadmoć je trajala tek četiri minute jer je tada Tokić pocrvenio nakon prekršaja nad Šabanom.

Susret je odigran tek pred par stotina gledatelja, a nogometaši su se morali boriti i s hladnim vremenom te jakom burom.

VARAŽDIN – HAŠK 1:0

I Varaždinci su ostali u igri za Rabuzinovo sunce. Toplakovi izabranici slavili su sa 1:0, a gol vrijedan prolaza postigao je Punčec u 28. minuti nakon što je glavom u mrežu smjestio loptu koju je ubacio Šafarić.

Iako su gosti ušli dobro u utakmicu i bili ravnopravni pogodak ih je slomio pa su u nastavku utakmice mogli teže stradati, ali spasila ih je neefikasnost domaćih napadača.

RIJEKA – MEĐIMURJE3:1

Nakon šokantnih 1:5 u prvenstvu protiv Osijeka, Rijeka se je pribrala te se je probila u četvrtfinale Kupa. No, na težak ligaški poraz koji se dogodio u subotu podsjetila ih je Aramada transparentom na kojem je pisalo '1984-2010, 26 godina nakon velike pobjede protiv Reala iz Madrida zbog 'Uprave' i '11 dama' cijeli Kvarner umire od srama.

Inače, tek oko 500 gledatelja vidjelo je pobjedu domaćina. Rijeka je slomila otpor Čakovačana već u drugoj minuti, a strijelac je iz blizine bio Đalović. Istog igrača je u 26. minuti srušio Andre Silva, a crnogorski napadač sam je realizirao penal.

Nadu je gostima vratio nešto kasnije Vuka koji je u mrežu pospremio odbijanac, ali pitanje pobjednika riješio je u 64. Štrok nakon preciznog udarca s desetak metara.