'MODRI' POVEĆALI PREDNOST

Prvi poraz Hajduka, Dinamo minimalno

24.10.2010 u 21:55

Bionic
Reading

U posljednje dvije utakmice 12. kola Prve HNL uspješniji su bili domaćini. Dinamo je svladao Šibenik 1:0, a Cibalia je bila bolja od Hajduka 2:1

Maksimirski travnjak ostaje uklet za goste iz Krešimirovog grada. I u 19. prvenstvenom ogledu u Maksimiru Šibenčani su 19. put poraženi. Trener domaćina Vahid Halilhodžić je od početka pružio priliku nekim drugim igračima u odnosu na utakmicu s Bruggeom (Bećiraj, Sylvestr, Tomečak). 'Modri' su pritiskali, ali je najbolji šibenski igrač, vratar Blažević, uspijevao zaustaviti sve pokušaje hrvatskog prvaka. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku je Dinamo pojačao tempo, no Blažević je na svaki pokušaj imao rješenje, sve do 69. minute. Tada je Bećiraj u kaznenom prostoru okrenuo svojeg čuvara, gurnuo loptu za Tomečaka, koji je loptu poslao u mrežu. Pred oko tri tisuće gledatelja domaćin je i dalje pritiskao kako bi drugim pogotkom sve riješio, ali malobrojni navijači nisu vidjeli drugi gol prije svega zbog raspoloženog gostujućeg golmana.

Dinamo je devetom pobjedom u prvenstvu povećao učinak na 29 bodova i ima prednost pred najbližim pratiteljem Hajdukom od četiri boda. Šibenik je 14. sa 12 bodova.

'Osjeća se umor. Igrali smo solidno. Znali smo da će se gosti zatvoriti pa smo morali biti strpljivi. Najvažnije je da smo uspjeli zabiti pogodak,' rekao je strateg Dinama Vahid Halilhodižić.

Vinkovci su jedno od najtežih gostovanja za Hajduk, a potvrdilo se to i ove nedjelje. Splićani su doživjeli prvi poraz u sezoni, peti u 21 utakmici kod Cibalije otkada je HNL-a (11 remija, pet pobjeda 'bilih'). Oslabljeni Hajduk, bez kartoniranih Anasa Sharbinija i Senijada Ibrića te ozlijeđenih i bolesnih Ahmada Sharbinija, Marina Tomasova, Marijana Buljata i Jurice Buljata, nije bio pravi.

Domaćin je odmah pritisnuo, a to mu se isplatilo već u šestoj minuti, kada je pogodio Prgomet na asistenciju Vitaića. Ostatak prvog dijela protekao je u ravnopravnoj igri. U drugi dio Vinkovčani su opet krenuli bolje, ali goste je spašavo Subašić. No i on je bio nemoćan u 71. minuti kada je Bartolović bio precizan iz jedanaesterca koji je skrivio Vejić.

Tračak nade za Splićane ukazao se u 75. minuti, kad je siguran s bijele točke bio Vukušić. Jedanaesterac je izborio Strinić nakon prekršaja Tomića. Do kraja utakmice pokušao je Hajduk doći barem do boda, ali vinkovačka obrana je izdržala.

Cibalia sada ima 21 bod i na petom je mjestu, a Hajduk je ostao na drugom mjestu sa 25 bodova.

'Rezultat je realan, igrači nisu uspjeli parirati Cibaliji, kojoj čestitam na pobjedi i borbenosti. Razočaran sam igrom, jer nismo pružili ono što možemo,' rekao je trener Hajduka Stanko Poklepović.